Παρασκευή, 3 Μαΐ
19oC Αθήνα

Πακιστάν: Δεκάδες νεκροί σε επίθεση αυτοκτονίας σε αστυνομικό τμήμα

Πακιστάν: Δεκάδες νεκροί σε επίθεση αυτοκτονίας σε αστυνομικό τμήμα
photo Reuters

Τουλάχιστον δέκα άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή του και δεκάδες τραυματίστηκαν σε βομβιστική επίθεση σε αστυνομικό τμήμα στο Πακιστάν.

Δύο στελέχη της αστυνομίας είναι ανάμεσα στους νεκρούς από την έκρηξη στην πόλη Κουέτα, πρωτεύουσα της επαρχίας Μπαλουχιστάν στο νοτιοδυτικό Πακιστάν, που συνορεύει με το Αφγανιστάν και το Ιράν.

«Μέχρι τώρα έχουν διακομισθεί δέκα πτώματα και έχουμε δεχθεί 35 τραυματίες στο Πολιτικό Νοσοκομείο», δήλωσε στο Reuters νοσοκομειακός αξιωματούχος.

photo Reuters

Ο βομβιστής αυτοκτονίας είχε ως στόχο μια συγκέντρωση μιας θρησκευτικής οργάνωσης στο Πακιστάν, όμως πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία είχε ζωστεί, όταν τον σταμάτησε για έλεγχο η αστυνομία.

Αυτό επεσήμανε στους δημοσιογράφους ο Αμπντούλ Ραζάκ Τσίμα, αρχηγός της από έκρηξη σε τέμενος στη διάρκεια της βραδινής προσευχής.

Η πλούσια σε μεταλλεύματα επαρχία Μπαλουχιστάν είναι στο κέντρο του αξίας 60 δισεκ. δολαρίων Οικονομικού Διαδρόμου Κίνας-Πακιστάν, που αποτελεί τμήμα του εκτεταμένου σχεδίου υποδομών του Πεκίνου στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Belt and Road.

Μάλιστα η βία στην επαρχία αυτή έχει προκαλέσει μεγάλες ανησυχία όσον αφορά την ασφάλεια διάφορων επενδυτικών σχεδίων, όπως η σχεδιαζόμενη ενεργειακή σύνδεση από τη δυτική Κίνα στο νότιο λιμάνι Γκουαντάρ του Πακιστάν.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις