Κόσμος

Πακιστάν: Έξι άνδρες καταδικάστηκαν σε θάνατο για το λιντσάρισμα του διευθυντή ενός εργοστασίου

Δικαστήριο της Λαχόρης καταδίκασε σε θάνατο έξι άνδρες που κρίθηκαν ένοχοι για το λιντσάρισμα του διευθυντή ενός υφαντουργείου, τον οποίο κατηγορούσαν για «βλασφημία».

Εκατοντάδες εξοργισμένοι εργάτες στην πόλη Σιαλκότ, στο ανατολικό Πακιστάν, βασάνισαν και έκαψαν τον Πιριάντα Κουμάρα, τον Σριλανκέζο γενικό διευθυντή του εργοστασίου Ράικο, τον περασμένο Δεκέμβριο. Σύμφωνα με την αστυνομία, η κατηγορία της βλασφημίας, που του πρόσαψε το πλήθος, σχετιζόταν με την αφαίρεση μιας αφίσας με ισλαμικούς στίχους.

Σε βίντεο που τραβήχθηκαν με κινητά τηλέφωνα το πλήθος κυνηγά το θύμα σε μια στέγη και μετά οι συγκεντρωμένοι τον ξυλοκοπούν, τον σέρνουν στους δρόμους, τον ξεγυμνώνουν και τον πυρπολούν. Οι δράστες σπρώχνουν μακριά έναν άνδρα που προσπάθησε να τον βοηθήσει.

Το Αντιτρομοκρατικό Δικαστήριο της Λαχόρης, που συνεδρίασε εντός μιας φυλακής υψίστης ασφαλείας, καταδίκασε επίσης σε ισόβια εννέα από τους κατηγορούμενους, σε φυλάκιση 5 ετών έναν και σε φυλάκιση 2 ετών άλλους 72, σύμφωνα με την ανακοίνωση της εισαγγελίας.

Οι οκτώ από τους καταδικασθέντες ήταν έφηβοι. Συνολικά οι κατηγορούμενοι ανέρχονταν στους 89.

Μολονότι τα δικαστήρια του Πακιστάν εξακολουθούν να επιβάλουν τη θανατική ποινή, αυτή σπανίως εκτελείται, δεδομένου ότι ενδέχεται να καταργηθεί με βάση τις μεταρρυθμίσεις που προωθούνται και συνδέονται με μια εμπορική συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Συγκλονίζει η τραγική ιστορία του 15χρονου που πέθανε από σκληρά challenges στο ίντερνετ: «Τον βασάνιζαν για 50 ημέρες» λέει ο πατέρας του
Ο 15χρονος πέθανε λόγω του blackout challenge, δηλαδή ασφυξίας στον εαυτό του για να νιώσει μία σύντομη ζάλη - «Αν ήξερα όλα αυτά που ξέρω σήμερα, ο Χριστόφορός μου θα ήταν παρών» λέει ο πατέρας του παιδιού
15χρονος
Πώς ο Τραμπ πέρασε μέσα σε 24 ώρες από το να απειλεί με εξόντωση το Ιράν στο να συμφωνήσει σε εκεχειρία 2 εβδομάδων
O Τραμπ ενδέχεται να έκανε πίσω εξαιτίας μιας απλής πραγματικότητας: H κλιμάκωση θα μπορούσε να εμπλέξει τις ΗΠΑ σε έναν «ατέρμονο πόλεμο», όπως εκείνους που ταλαιπώρησαν τους προκατόχους του
Ντόναλντ Τραμπ 6