Κόσμος

Πακιστάν: Έξι άνδρες καταδικάστηκαν σε θάνατο για το λιντσάρισμα του διευθυντή ενός εργοστασίου

Δικαστήριο της Λαχόρης καταδίκασε σε θάνατο έξι άνδρες που κρίθηκαν ένοχοι για το λιντσάρισμα του διευθυντή ενός υφαντουργείου, τον οποίο κατηγορούσαν για «βλασφημία».

Εκατοντάδες εξοργισμένοι εργάτες στην πόλη Σιαλκότ, στο ανατολικό Πακιστάν, βασάνισαν και έκαψαν τον Πιριάντα Κουμάρα, τον Σριλανκέζο γενικό διευθυντή του εργοστασίου Ράικο, τον περασμένο Δεκέμβριο. Σύμφωνα με την αστυνομία, η κατηγορία της βλασφημίας, που του πρόσαψε το πλήθος, σχετιζόταν με την αφαίρεση μιας αφίσας με ισλαμικούς στίχους.

Σε βίντεο που τραβήχθηκαν με κινητά τηλέφωνα το πλήθος κυνηγά το θύμα σε μια στέγη και μετά οι συγκεντρωμένοι τον ξυλοκοπούν, τον σέρνουν στους δρόμους, τον ξεγυμνώνουν και τον πυρπολούν. Οι δράστες σπρώχνουν μακριά έναν άνδρα που προσπάθησε να τον βοηθήσει.

Το Αντιτρομοκρατικό Δικαστήριο της Λαχόρης, που συνεδρίασε εντός μιας φυλακής υψίστης ασφαλείας, καταδίκασε επίσης σε ισόβια εννέα από τους κατηγορούμενους, σε φυλάκιση 5 ετών έναν και σε φυλάκιση 2 ετών άλλους 72, σύμφωνα με την ανακοίνωση της εισαγγελίας.

Οι οκτώ από τους καταδικασθέντες ήταν έφηβοι. Συνολικά οι κατηγορούμενοι ανέρχονταν στους 89.

Μολονότι τα δικαστήρια του Πακιστάν εξακολουθούν να επιβάλουν τη θανατική ποινή, αυτή σπανίως εκτελείται, δεδομένου ότι ενδέχεται να καταργηθεί με βάση τις μεταρρυθμίσεις που προωθούνται και συνδέονται με μια εμπορική συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Νετανιάχου: «Η δολοφονία των ηγετών της Χαμάς στο Κατάρ θα άνοιγε τον δρόμο για την απελευθέρωση των ομήρων» – Έκρηξη οργής από τους συγγενείς των θυμάτων
«Οι ηγέτες των τρομοκρατών της Χαμάς που ζουν στο Κατάρ δεν ενδιαφέρονται για τους κατοίκους της Γάζας», πρόσθεσε
Ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου
Συναγερμός στην Πολωνία μετά από απειλή drone – Απογειώθηκαν μαχητικά και έκλεισε το αεροδρόμιο του Λούμπλιν
Σειρήνες, κλειστό αεροδρόμιο και ανάπτυξη μαχητικών: οι πολωνικές αρχές τέθηκαν σε κατάσταση συναγερμού το απόγευμα του Σαββάτου στην ανατολική χώρα, κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία
Πολωνικό μαχητικό αεροσκάφος τύπου F-16 6
Ο Κιμ Γιονγκ Ουν εκτελεί ανθρώπους στη Βόρεια Κορέα επειδή παρακολουθούν ξένες ταινίες
Έκθεση-κόλαφος των Ηνωμένων Εθνών αποκαλύπτει αύξηση των εκτελέσεων στη Βόρεια Κορέα, ακόμη και για απλή παρακολούθηση ή διαμοιρασμό ξένων ταινιών και σειρών, σύμφωνα με το BBC
Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν 7