Κόσμος

Πακιστάν: Φρίκη με τη δολοφονία ζευγαριού που διατηρούσε εξωσυζυγική σχέση

Η αστυνομία έχει προχωρήσει σε 14 συλλήψεις

Σάλο έχει προκαλέσει στο Πακιστάν βίντεο με την ειδεχθή δολοφονία ενός ζευγαριού που φέρεται ότι διατηρούσε εξωσυζυγική σχέση.

Η αστυνομία του νοτιοδυτικού Πακιστάν συνέλαβε συνολικά 14 υπόπτους για τη δολοφονία του ζευγαριού – Μεταξύ των συλληφθέντων είναι και ο αρχηγός μιας τοπικής φυλής, ο οποίος διέταξε τη δολοφονία.

Οι φόνοι, στην επαρχία Μπαλοτσιστάν, τράβηξαν την προσοχή των αρχών αφού κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο ένα βίντεο και δείχνει τους δράστες να πυροβολούν τα θύματα.

Ο άνδρας που πυροβόλησε και σκότωσε τη γυναίκα ήταν ο αδελφός της, που ενήργησε εκ μέρους της οικογένειας και της φυλής, είπε ο αρχηγός της αστυνομίας της επαρχίας, Μοάζαμ Τζαχ Ανσάρι. Τους φόνους διέταξε ο αρχηγός της φυλής, ο Σερ Μπαζ Σατάκζαϊ.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, ο πρώτος υπουργός της επαρχίας, Σαρφράζ Μπούγκτι, είπε ότι Σατάκζαϊ έχει συλληφθεί. «Θα φροντίσουμε να ασκηθεί σε όλους ποινική δίωξη», πρόσθεσε.

Δεν διευκρινίστηκε αν μεταξύ των συλληφθέντων είναι και ο αδελφός της γυναίκας.

Τα θύματα, που κατηγορήθηκαν ότι διατηρούσαν εξωσυζυγικό δεσμό, είχαν αποκτήσει πολλά παιδιά από τους γάμους τους, είπε ο Μπούγκτι. Αρχικά, η αστυνομία πίστευε ότι τους σκότωσαν επειδή παντρεύτηκαν μεταξύ τους παρά τις αντιρρήσεις των οικογενειών τους.

«Κανείς δεν έχει το δικαίωμα, για κανένα λόγο, να σκοτώνει κάποιον με τόσο οδυνηρό, βδελυρό τρόπο. Είναι έγκλημα. Είναι φόνος», τόνισε ο Μπούγκτι.

Το βίντεο έδειχνε έναν άνδρα να πυροβολεί τη γυναίκα από πολύ κοντινή απόσταση και έναν αιμόφυρτο άνδρα πεσμένο στο έδαφος, κοντά στο πτώμα της. Στα επόμενα πλάνα, πολλοί άνδρες πυροβολούν τους δύο νεκρούς.

Τοπικό δικαστήριο διέταξε σήμερα την εκταφή των σορών για να διενεργηθεί νεκροψία-νεκροτομή.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Εκρήξεις σε αμερικανική βάση στο Κουβέιτ – Μπαράζ ιρανικών πυραύλων προς το Ισραήλ – Επιθέσεις και στα ΗΑΕ – Σφυροκόπημα δίχως τέλος στο Ιράν
Το Ιράν μετακινεί στρατιωτικές δυνάμεις στο νησί Χαργκ, υπό τον φόβο χερσαίας επιχείρησης των ΗΠΑ, οι οποίες έχουν ήδη πραγματοποιήσει αεροπορικά πλήγματα χωρίς να πλήξουν ενεργειακές υποδομές
Συντρίμμια στον Λίβανο
Διπλωματικό θρίλερ στη Μέση Ανατολή: «Δεν έχω ξαναδεί άλλους να θέλουν να διαπραγματευτούν τόσο πολύ όσο οι Ιρανοί» λέει ο Τραμπ - Διαψεύδει το παζάρι η Τεχεράνη
Παράλληλα ο Αμερικανός Προέδρος υποστήριξε ότι οι Ιρανοί διαπραγματευτές φοβούνται μην «σκοτωθούν από τον ίδιο τους τον λαό» γι' αυτό και δεν επιβεβαιώνουν δημόσια τις διμερείς συνομιλίες για τον τερματισμό του πολέμου
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump στη διάρκεια του ετήσιου δείπνου συγκέντρωσης χρημάτων της Εθνικής Ρεπουμπλικανικής Επιτροπής του Κογκρέσου (NRCC) στην Ουάσιγκτον