Κόσμος

Πακιστάν: Η αστυνομία πυροβόλησε κατά λάθος εναντίον αυστραλιανής οικογένειας, σκοτώνοντας ένα παιδί

Tους πέρασαν για κλέφτες
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο θανάσιμος πυροβολισμός της εννιάχρονης Χάνια Αχμέντ από την Αυστραλία από αστυνομικό του Παντζάμπ έχει προκαλέσει οργή. Η Χάνια, μαθήτρια της τετάρτης τάξης από το Περθ, σκοτώθηκε την Τετάρτη (10.06.2026) στην πόλη Τσακβάλ όταν μέλη της Επίλεκτης Δύναμης της Αστυνομίας του Πακιστάν άνοιξαν πυρ.

Οι κομάντος της αστυνομίας του Πακιστάν πυροβόλησαν θανάσιμα το κορίτσι από την Αυστραλία και τραυμάτισαν σοβαρά τον πατέρα και τον αδελφό της, όταν τους πέρασαν για ένοπλους κλέφτες.

Ο πατέρας της, Αντίλ Αχμέντ, 39 ετών, και ο 11χρονος αδελφός της, Άαφαν, υπέστησαν σοβαρά τραύματα, ενώ η μητέρα της γλίτωσε αλώβητη.

Η αστυνομία ανέφερε ότι η οικογένεια προσπαθούσε να διαφύγει με το ενοικιαζόμενο αυτοκίνητό τους, αφού κλέφτες προσπάθησαν να τους ληστέψουν με την απειλή όπλου.

«Στο χάος που ακολούθησε, ο αστυνομικός που ενεπλάκη εκτίμησε κατά λάθος ότι οι ύποπτοι προσπαθούσαν να διαφύγουν με το όχημα των θυμάτων και πυροβόλησε με το όπλο του», ανέφερε σε ανακοίνωσή του την Κυριακή (14.06.2026) το Τμήμα Ελέγχου Εγκλήματος της Αστυνομίας του Παντζάμπ.

«Αυτή η εσφαλμένη απόφαση είχε ως αποτέλεσμα τον τραγικό θάνατο της 10χρονης Χάνια και τους τραυματισμούς του πατέρα και του αδελφού της».

Ο Αυστραλός πρωθυπουργός Άντονι Αλμπάνεζε, ο οποίος δήλωσε ότι το κορίτσι είναι εννέα ετών, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι η κυβέρνησή του «αναμένει διαφάνεια και σωστή διερεύνηση αυτών των περιστάσεων».

«Καταλαβαίνω ότι όχι μόνο ένα νεαρό κορίτσι έχασε τη ζωή του, αλλά και άλλα μέλη της οικογένειας τραυματίστηκαν σε συνθήκες που είναι πράγματι τρομερές», είπε.

Οι αρχές δήλωσαν ότι ο αστυνομικός που πυροβόλησε την οικογένεια έχει προφυλακιστεί, ενώ οι δύο ύποπτοι για ληστεία σκοτώθηκαν σε ξεχωριστή ανταλλαγή πυροβολισμών.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Οργή στις Φιλιππίνες για τον πνιγμό δύο φοιτητών – Στο στόχαστρο ο πρώην προπονητής του ΠΑΟΚ Ταμπ Μπάλντουιν
Τον «καίει» με όσα λέει η Ελληνίδα πρώην σύζυγός του Έφη Καλογήρου, αλλά και η θετή του κόρη - «Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι δεν εκπροσωπεί εμένα ούτε τα παιδιά μου», ήταν τα λόγια της
Ο Ταμπ Μπάλντουιν
Οι διεθνείς αντιδράσεις για τη συμφωνία ΗΠΑ - Ιράν για το τέλος του πολέμου στη Μέση Ανατολή - Τι δήλωσαν Μακρόν, Φον ντερ Λάιεν, Στάρμερ και Σάντσεθ
«Προτεραιότητα πλέον αποτελεί η ταχεία και πλήρης εφαρμογή της από όλα τα εμπλεκόμενα μέρη» τόνισε στη δήλωσή της η πρόεδρος της Κομισιόν
Σημαία του Ιράν στο κέντρο της Τεχεράνης
Ένοχος για βιασμό ο γιος της πριγκίπισσας της Νορβηγίας Μέτε Μάριτ – Καταδικάστηκε σε 4 χρόνια φυλάκιση
Ο 29χρονος Μάριους Μποργκ Χόιμπι είχε δηλώσει αθώος για τις βαρύτερες κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένων εκείνων του βιασμού, ενώ είχε παραδεχθεί ορισμένα από τα λιγότερο σοβαρά αδικήματα
Ο Μάριους Μποργκ Χόιμπι με τη μητέρα του πριγκίπισσα της Νορβηγίας Μέτε Μάριτ