Κυριακή, 21 Ιουλ.
34oC Αθήνα

Πακιστάν: Λίντσαραν μέχρι θανάτου έναν άνδρα με την κατηγορία πως έκαψε το Κοράνι

Πακιστάν: Λίντσαραν μέχρι θανάτου έναν άνδρα με την κατηγορία πως έκαψε το Κοράνι
Reuters

Αδιανόητο περιστατικό στο Πακιστάν με το όχλο να λιντσάρει μέχρι θανάτου έναν άνδρα ο οποίος κατηγορήθηκε πως έκαψε το Κοράνι.

Ο όχλος εισέβαλε σε αστυνομικό τμήμα της περιφέρειας Σουάτ στο Πακιστάν και έβγαλε στον δρόμο τον άνδρα και τον λίντσαρε μέχρι θανάτου γιατί έκανε το Κοράνι, ενώ στη συνέχεια πυρπόλησαν το πτώμα του

«Το απόγευμα της Πέμπτης (20/06/2024), κάτοικοι του Μαντιάν» στο βορειοανατολικό Πακιστάν, κοντά στα σύνορα με το Αφγανιστάν, «συνέλαβαν τον άνδρα, κατηγορώντας τον ότι έκαψε αντίτυπο του Κορανίου», ανέφερε στο AFP αξιωματούχος της αστυνομίας, διευκρινίζοντας πως ο κατηγορούμενος δεν ήταν ντόπιος.

«Αστυνομικοί παρενέβησαν και τον οδήγησαν στο αστυνομικό τμήμα», το οποίο όμως πολιορκήθηκε από εξαγριωμένο πλήθος. Αρκετοί άνδρες εισέβαλαν στο τμήμα και, παρότι αστυνομικοί πυροβόλησαν στον αέρα για να τους αποτρέψουν, έβγαλαν δια της βίας τον κατηγορούμενο και «τον λίντσαραν μέχρι θανάτου», συμπλήρωσε ο ίδιος. «Στη συνέχεια, έριξαν βενζίνη στο άψυχο σώμα του και έβαλαν φωτιά», τόνισε.

Η βλασφημία αποτελεί εξαιρετικά ευαίσθητο ζήτημα στο Πακιστάν, όπου ακόμη και κατηγορίες ελλείψει αποδεικτικών στοιχείων συχνά πυροδοτούν βίαια επεισόδια.

Στα τέλη Μαΐου, ένας χριστιανός που κατηγορήθηκε ότι έκαψε σελίδες του Κορανίου είχε λιντσαριστεί από όχλο στην Παντζάμπ (ανατολικά) και υπέκυψε τελικά στα τραύματά του στις αρχές Ιουνίου.

Στην ίδια περιοχή, τον Φεβρουάριο του 2023, εξαγριωμένο πλήθος ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου έναν μουσουλμάνο που είχε κατηγορηθεί επίσης για «βεβήλωση του Κορανίου».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις