Κόσμος

Πακιστάν: Οι δυο του κόρες παντρεύτηκαν χωρίς τη συγκατάθεσή του και τις έκαψε μαζί με τα εγγόνια του

Ένας πατέρας στο Πακιστάν πιστεύεται ότι σκότωσε τις δύο κόρες του και τα τέσσερα παιδιά τους, βάζοντας φωτιά στο σπίτι τους επειδή εκείνες παντρεύτηκαν παρά τη θέλησή του.

Ο Μανζούρ Χουσάιν καταζητείται από την αστυνομία με την υποψία ότι πυρπόλησε το σπίτι όπου κατοικούσαν οι αδελφές Φαουζία Μπίμπι και Χουρσίντ Μάι, σε ένα χωριό της επαρχίας Μουζαφαργκάργκ, στο κεντρικό Πακιστάν.

Σύμφωνα με τον αξιωματικό της αστυνομίας Αμπντούλ Ματζίντ, ο σύζυγος της Μάι σκοτώθηκε επίσης στην πυρκαγιά.

Η Μπίμπι παντρεύτηκε από έρωτα τον Μεχμπούμπ Άχμαντ πριν από 18 μήνες, παρά τις αντιρρήσεις του πατέρα της. «Το συμβάν αυτό είναι το αποτέλεσμα της αντιπαλότητας των δύο οικογενειών με αφορμή τον γάμο από έρωτα», σχολίασε ο Ματζίντ.

Ο Χουσάιν, ο καταζητούμενος ύποπτος, ζούσε σε ένα γειτονικό χωριό.

Ο σύζυγος της Μπίμπι, ο Άχμαντ, είπε ότι δεν βρισκόταν στο σπίτι την ώρα της πυρκαγιάς και όταν επέστρεψε από τη δουλειά του, τις πρώτες πρωινές ώρες, το είδε να φλέγεται.

Εκτός από τις δύο γυναίκες έχασαν τη ζωή τους ο γιος του Άχμαντ, ηλικίας μόλις τεσσάρων μηνών και τα τρία παιδιά της Μάι, ηλικίας 2, 6 και 13 ετών.

Εκατοντάδες γυναίκες στο Πακιστάν δολοφονούνται κάθε χρόνο από συγγενείς τους επειδή παντρεύονται χωρίς τη συγκατάθεσή τους, σύμφωνα με την Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της χώρας.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το Ισραήλ ταυτοποίησε τη σορό του αρχηγού της Χαμάς, Μοχάμεντ Σινουάρ, 20 ημέρες μετά την επίθεση στη Γάζα
Η εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, ταξίαρχος Έφι Ντεφρίν, δήλωσε ότι έχουν επιβεβαιώσει με «DNA και άλλους ελέγχους» ότι η σορός ανήκε όντως στον Μοχάμεντ Σινουάρ
Ισραήλ - Λωρίδα της Γάζας
«Το Ισραήλ μας κόβει την επικοινωνία και την πρόσβαση στο διαδίκτυο» λένε ακτιβιστές μετά το «μπλόκο» του Madleen που πάει στη Γάζα
Μετά από 8 μέρες στη θάλασσα, το πλήρωμα σκοπεύει να φτάσει στη Γάζα μέχρι το πρωί της Δευτέρας, δεδομένου ότι δεν υπάρχει καμία παρέμβαση από το Ισραήλ, όμως οι ακτιβιστές τονίζουν ότι «οι επόμενες 24 ώρες είναι πολύ κρίσιμες»
Η ακτιβίστρια για το κλίμα Γκρέτα Τούνμπεργκ στέκεται δίπλα σε παλαιστινιακή σημαία μετά την επιβίβασή της στο πλοίο Madleen και πριν αποπλεύσει για τη Γάζα μαζί με ακτιβιστές του Συνασπισμού Στόλου της Ελευθερίας 31
Πάνω από 100.000 διαδηλωτές σε συγκέντρωση στη Μαδρίτη κατά του Ισπανού πρωθυπουργού που κατηγορείται για διαφθορά - «Πέδρο Σάντσες παραιτήσου»
Το σύνθημα της συγκέντρωσης ήταν «Μαφία ή Δημοκρατία». Εκπρόσωπος της κεντρικής κυβέρνησης στη Μαδρίτη εκτίμησε ότι στο συλλαλητήριο έλαβαν μέρος 45.000- 50.000 άνθρωποι
Ο Alberto Nunez Feijoo, ηγέτης του Λαϊκού Κόμματος, και ο πρώην πρωθυπουργός της Ισπανίας Jose Maria Aznar ποζάρουν για μια φωτογραφία κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας κατά της κυβέρνησης του Ισπανού πρωθυπουργού Pedro Sanchez, με το σύνθημα «Μαφία ή Δημοκρατία» στη Μαδρίτη
1