Κόσμος

Πακιστάν: Πατέρας σκότωσε τη 15χρονη κόρη του επειδή διαφωνούσε με τις αναρτήσεις της στο TikTok

Ο πατέρας ομολόγησε ότι πυροβόλησε την ανήλικη λέγοντας ότι ανέβαζε «απαράδεκτο» περιεχόμενο στην πλατφόρμα

Σοκ προκαλεί η υπόθεση της δολοφονίας μίας 15χρονης από το Πακιστάν, την οποία σκότωσε ο ίδιος ο πατέρας της λόγω του περιεχομένου ου ανέβαζε η κόρη του στο TikTok.

O άνδρας, ο οποίος είχε επιστρέψει πρόσφατα στο Πακιστάν με την οικογένειά του από τις ΗΠΑ, ομολόγησε ότι πυροβόλησε και σκότωσε την έφηβη κόρη του, επειδή δεν ήταν σύμφωνος με τις αναρτήσεις της 15χρονης στον προσωπικό της λογαριασμό στο TikTok.

Η 15χρονη, που είχε γεννηθεί στην Αμερική, δολοφονήθηκε σε δρόμο της πόλης Κουέτα την Τρίτη. Ο ύποπτος, ο Ανουάρ ουλ Χακ, υποστήριξε αρχικά ότι την πυροβόλησαν άγνωστοι ένοπλοι αλλά στη συνέχεια ομολόγησε το έγκλημα, ανέφερε ένας αξιωματικός της αστυνομίας, ο Μπαμπάρ Μπαλόχ.

«Μέχρι στιγμής η έρευνά μας δείχνει ότι η οικογένεια διαφωνούσε με τα ρούχα που φορούσε (το θύμα), τον τρόπο ζωής της και τις επαφές της» στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης, είπε ένας άλλος αστυνομικός, ο Ζοχαΐμπ Μοχσίν. «Έχουμε το κινητό της. Είναι κλειδωμένο. Ερευνούμε όλες τις πιθανότητες, ακόμη και το έγκλημα για λόγους τιμής», πρόσθεσε.

Η οικογένεια ζούσε στις ΗΠΑ επί 25 χρόνια και επέστρεψε πρόσφατα στην επαρχία Μπαλουτσιστάν του Πακιστάν. Σύμφωνα με τον Μπαλόχ, ο πατέρας είπε ότι η κόρη του είχε αρχίσει να δημιουργεί «απαράδεκτο» περιεχόμενο στο TikTok όταν ακόμη ζούσαν στις ΗΠΑ και ότι συνέχισε να ανεβάζει βίντεο και μετά την επιστροφή τους στο Πακιστάν.

Ο κουνιάδος του Ανουάρ ουλ Χακ συνελήφθη επίσης με την κατηγορία της συνέργειας.

Ο Ανουάρ ουλ Χακ λέει ότι είναι Αμερικανός υπήκοος αλλά η αστυνομία δεν έχει κάποια απόδειξη για αυτό πέραν της διαβεβαίωσης του υπόπτου. Δεν έχει διευκρινιστεί αν ενημερώθηκε η αμερικανική πρεσβεία για τη σύλληψή του.

Περισσότεροι από 54 εκατομμύρια άνθρωποι χρησιμοποιούν το TikTok στο Πακιστάν, μια χώρα 241 εκατ. κατοίκων. Η κυβέρνηση έχει μπλοκάρει πολλές φορές την πρόσβαση στην εφαρμογή τα τελευταία χρόνια, επικαλούμενη το «άσεμνο περιεχόμενο».

Τουλάχιστον 1.000 γυναίκες δολοφονούνται κάθε χρόνο στο Πακιστάν, οι περισσότερες από συγγενείς τους, επειδή αμαύρωσαν την «τιμή» της οικογένειας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μακρόν σε τηλεφωνική επικοινωνία με Τραμπ: «Να σε καλέσω σε 2 λεπτά με τον Ζελένσκι και τους άλλους;» – Δείτε βίντεο
Ένα βίντεο από το ταξίδι του με προορισμό το Κίεβο, ανέβασε ο Γάλλος πρόεδρος, στο οποίο φαίνεται ένα στιγμιότυπο όπου ο Μακρόν συνομιλεί με τον Ντόναλντ Τραμπ στο τηλέφωνο
Ο Εμαννουέλ Μακρόν
«Η Τουρκία έτοιμη να φιλοξενήσει τις συνομιλίες της Ρωσίας με την Ουκρανία» λέει ο Ερντογάν - Μίλησε με Πούτιν και Μακρόν
Ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε ότι έχει ανοίξει ένα παράθυρο ευκαιρίας για την ειρήνη και ότι μια συνολική κατάπαυση του πυρός θα δημιουργήσει το απαραίτητο περιβάλλον για ειρηνευτικές συνομιλίες
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον Βλαντίμιρ Πούτιν 4
Ο Ζελένσκι καλεί τον Πούτιν να συμφωνήσει σε εκεχειρία από αύριο Δευτέρα - «Οι διαπραγματεύσεις θα γίνουν βάσει της κατάστασης στο πεδίο» λέει το Κρεμλίνο
«Δεν έχει νόημα να συνεχιστούν οι σκοτωμοί ούτε για μία ημέρα. Αναμένουμε από τη Ρωσία να επιβεβαιώσει την εκεχειρία, πλήρη, με διάρκεια και αξιόπιστη, ξεκινώντας από αύριο 12 Μαΐου» αναφέρει στην ανάρτησή του ο Ζελένσκι
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι 4