Κόσμος

Πακιστάν: Συνετρίβη στρατιωτικό ελικόπτερο στο Κασμίρ – Δεν υπάρχουν επιζώντες

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Στρατιωτικό ελικόπτερο συνετρίβη στο πακιστανικό Κασμίρ, όπως ανακοίνωσε σήμερα Τετάρτη (10.6.26) ο στρατός του Πακιστάν, προσθέτοντας ότι δεν υπάρχουν επιζώντες μεταξύ των μελών του πληρώματος.

«Ένα ελικόπτερο Mi-17 της Πολεμικής Αεροπορίας του Πακιστάν συνετρίβη κατά την απογείωση κοντά στο Μουζαφαραμπάντ σήμερα λόγω τεχνικού σφάλματος», ανέφερε ο στρατός σε ανακοίνωσή του.

«Δεν υπάρχουν επιζώντες», πρόσθεσε ο στρατός, χωρίς να διευκρινίσει τον αριθμό των μελών του προσωπικού που επέβαινε στο σοβιετικού σχεδιασμού αεροσκάφος, μια έκδοση του ρωσικού Mi-8 με χωρητικότητα περίπου 30 άτομα.

Ομάδες διάσωσης έχουν φτάσει στο σημείο και έχει διαταχθεί η σύσταση επιτροπής έρευνας για να εξακριβώσει την ακριβή τεχνική αιτία του δυστυχήματος, υπογράμμισε ο στρατός.

Το ελικόπτερο συνετρίβη κατά την απογείωση και έπιασε φωτιά, δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας στο Reuters, προσθέτοντας ότι πυροσβέστες προσπαθούσαν να θέσουν υπό έλεγχο τις φλόγες.

Το Κασμίρ, μια περιοχή με μουσουλμανική πλειοψηφία, διεκδικείται στο σύνολό του από την Ινδία και το Πακιστάν, αλλά έχει διαιρεθεί μεταξύ των δύο χωρών μετά την ανεξαρτησία των δύο χωρών από τη Βρετανία.

Έπειτα από χρόνια συχνών συγκρούσεων και ανοιχτού πολέμου με την Ινδία, η περιοχή θεωρείται εξαιρετικά ευαίσθητη από τον πακιστανικό στρατό και την κυβέρνηση.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η στιγμή των πυροβολισμών στο φεστιβάλ φαγητού στο Σιάτλ - Στους 3 οι νεκροί, αναζητείται «ένοπλος και επικίνδυνος ύποπτος»
Οι αρχές έχουν ήδη συλλάβει έναν νεαρό - Εκτιμάται πως οι δράστες πυροβολούσαν ο ένας τον άλλον - Στους 4 οι νεκροί, ανάμεσά τους και ένα παιδί 2 χρόνων
Σιάτλ: Η στιγμή των πυροβολισμών στο φεστιβάλ φαγητού – Στους 3 οι νεκροί, αναζητείται «ένοπλος και επικίνδυνος ύποπτος»
Κόλαση φωτιάς σε Γαλλία και Ισπανία: Πάνω από 500.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους – Σκληρή μάχη για να μην καεί το Μπορντό
Στην Ισπανία καταστράφηκε έκταση 4 φορές μεγαλύτερη από το Παρίσι – Βελτιωμένη η εικόνα της φωτιάς κοντά στη Μαδρίτη, οι ισπανικές πυροσβεστικές δυνάμεις παλεύουν συνεχόμενα με τις νέες φωτιές που εξαπλώνονται
Φωτιά
16