Κόσμος

Πακιστάν: Θετικός στον κορονοϊό και ο υπουργός Υγείας

Πολλοί είναι οι υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι που έχουν χτυπηθεί από τον κορονοϊό στο Πακιστάν.

Τελευταίο «θύμα» είναι ο υπουργός Υγείας του Πακιστάν, ο οποίος ανακοίνωσε ότι διαγνώστηκε θετικός στον κορονοϊό, σε μια χώρα όπου τα αυξανόμενα κρούσματα ασκούν πίεση στο σύστημα υγείας.

«Βρέθηκα θετικός στην Covid-19. Κατόπιν (ιατρικών) συμβουλών, τέθηκα σε απομόνωση στο σπίτι και λαμβάνω όλες τις προφυλάξεις. Έχω ήπια συμπτώματα», δήλωσε ο υπουργός Υγείας Ζαφάρ Μάζαρ με tweet του.

Το Πακιστάν έχει αναφέρει μέχρι στιγμής 229.831 κρούσματα του νέου κορονοϊού και 4.762 θανάτους. Η χώρα εξακολούθησε να επιβεβαιώνει περίπου 4.000 νέα περιστατικά την ημέρα, παρά την πτώση των καθημερινών αριθμών δοκιμών.

Ορισμένοι υψηλόβαθμοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι έχουν διαγνωστεί με τον ιό, συμπεριλαμβανομένου του υπουργού Εξωτερικών Σαχ Μεχμούντ Κουρέσι, του υπουργού Σιδηροδρόμων Σεΐχ Ρασίντ και του προέδρου της Κάτω Βουλής Ασάντ Καΐσέρ.

Τη Δευτέρα, 48 γιατροί παραιτήθηκαν στην ανατολική πόλη Λαχόρη, μια από τις περιοχές της χώρας που έχουν πληγεί σφοδρότερα από τον ιό. Ο Σαλμάν Χασίμπ, πρόεδρος της Ένωσης Νέων Ιατρών της Πουντζάμπ, δήλωσε ότι οι παραιτήσεις οφείλονται στο χαμηλό ηθικό, στο επιβαρυμένο σύστημα υγείας λόγω κακών συνθηκών εργασίας.

«Διαπιστώνουμε την έλλειψη σοβαρότητας της κυβέρνησης κατά τη διάρκεια της θανατηφόρας πανδημίας όταν αποδέχεται τις παραιτήσεις αντί να αντιμετωπίζει τα προβλήματα των γιατρών σε αυτήν την κρίσιμη στιγμή όταν περισσότεροι γιατροί χρειάζονται στο Πακιστάν», είπε.

Ο εκπρόσωπος του τμήματος Υγείας της Πουντζάμπ, ο Σιντ Χαμάντ Ράζα, δήλωσε στο Reuters ότι οι παραιτήσεις δεν σχετίζονται με την Covid-19 και οφείλονται σε προσωπικούς λόγους και ότι οι γιατροί διαθέτουν επαρκή προστατευτικό εξοπλισμό και έλαβαν επιπλέον μπόνους για εργασία κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Δύο αγνοούμενοι από τις καταρρακτώδεις βροχές στην Καταλονία της Ισπανίας - Παρασύρθηκαν από φουσκωμένα νερά ποταμού
Οι βροχές προκάλεσαν ξαφνικές πλημμύρες που επηρέασαν ιδίως νοσοκομείο της Βαρκελόνης, το οποίο αναγκάστηκε να αναστείλει τις εισαγωγές νέων ασθενών, αφού κόπηκε το ρεύμα
Πλημμύρες στην Ισπανία από τις καταρρακτώδεις βροχές
Η οικογένεια Τραμπ απλώνει τα «πλοκάμια» της στην Ευρώπη: Θα φτιάξει Trump Tower στο Βουκουρέστι
Αν και στην πρώτη θητεία του Ντόναλντ Τραμπ η Τrump Organization δεν επεδίωκε συμφωνίες με χώρες του εξωτερικού αυτό φαίνεται πως άλλαξε με τη δεύτερη φορά που ο Ρεπουμπλικάνος μπήκε στον Λευκό Οίκο
Trump Tower 1
Συντετριμμένη η σύζυγος του CEO της Lufthansa από το τροχαίο δυστύχημα στη Σαρδηνία: «Λιποθύμησε ενώ έκανε ανάνηψη στο θύμα»
Ο δικηγόρος της 51χρονης υποστήριξε πως η πελάτισσά του σταμάτησε όταν έφτασε στη διάβαση πεζών αλλά δεν αντιλήφθηκε την 24χρονη - «Σεν εγκατέλειψε ποτέ το θύμα, κατέβηκε κιόλας να της δώσει τις πρώτες βοήθειες»
O Carsten Spohr με την Vivian Spohr