Κόσμος

Πακιστάν: Τουλάχιστον 2 νεκροί από κατάρρευση ορυχείου, τη δεύτερη μέσα σε 48 ώρες

Νέα τραγωδία από κατάρρευση ορυχείου στο Πακιστάν. Τουλάχιστον δύο εργάτες έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 3-4 αγνοούνται στην περιοχή του Αμποταμπάντ.

Δύο ημέρες μετά την κατάρρευση άλλου ορυχείου στο Πακιστάν με τέσσερις εργάτες νεκρούς, σημειώθηκε κι άλλη τραγωδία σε στοές. Στην περιοχή του Αμποταμπάντ στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας, τουλάχιστον 2 εργάτες σκοτώθηκαν και η τύχη άλλων 3-4 αγνοείται μετά την κατάρρευση ορυχείου.

Σε εξέλιξη είναι επιχείρηση έρευνας και διάσωσης για τον εντοπισμό των εργατών που εγκλωβίστηκαν στις στοές του ορυχείου. Το δυστύχημα αποδίδεται σε κατολίσθηση που σημειώθηκε εξαιτίας των ισχυρών βροχοπτώσεων των προηγούμενων ωρών.

«Διασώστες μετακινούν τα συντρίμμια από τις στοές, προσπαθώντας να ανασύρουν τρεις ή τέσσερις εγκλωβισμένους εργάτες, αλλά την επιχείρηση δυσχεραίνει η έντονη βροχόπτωση στην περιοχή», δήλωσε πακιστανός αξιωματούχος στο πρακτορείο Xinhua.

Πρόκειται για το δεύτερο δυστύχημα σε ορυχείο του Αμποταμπάντ σε διάστημα λίγων ημερών, καθώς τέσσερις εργάτες είχαν βρει τον θάνατο την Τρίτη, 28 Μαρτίου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Οι ΗΠΑ βομβάρδισαν θέσεις τζιχαντιστών στη Νιγηρία τα Χριστούγεννα: «Θα υπάρξουν κι άλλοι νεκροί αν συνεχιστεί η σφαγή χριστιανών» λέει ο Τραμπ
«Είχα προειδοποιήσει ήδη αυτούς τους τρομοκράτες ότι αν δεν σταματούσαν τη σφαγή χριστιανών, θα πλήρωναν ακριβά» λέει ο Τραμπ
Ντόναλντ Τραμπ
Ο Πάπας Λέων στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά του: «Αναθέτουμε όλη την ευρωπαϊκή ήπειρο στον Πρίγκιπα της Ειρήνης» – Η αναφορά του στη Γάζα και τους πρόσφυγες
«Πώς να μην θυμηθούμε τις σκηνές της Γάζας, οι οποίες εδώ και πολλές εβδομάδες είναι εκτεθειμένες στην βροχή, στον άνεμο και στο κρύο, αλλά και εκείνες τόσων άλλων προσφύγων κάθε ηπείρου» ανέφερε ο πάπας
πάπας λέων
Χριστουγεννιάτικη επικοινωνία Ζελένσκι με τους Αμερικανούς απεσταλμένους Γουίτκοφ και Κούσνερ για την Ουκρανία - «Ήταν μία καλή συζήτηση»
«Ελπίζω ότι οι συμφωνίες που επιτεύχθηκαν σήμερα με την ευκαιρία των Χριστουγέννων και οι ιδέες που συζητήσαμε θα αποδειχθούν χρήσιμες»
REUTERS