Κόσμος

Πακιστάν: Τουλάχιστον 34 νεκροί από έκρηξη σε ανθρακωρυχείο

Οι διασώστες συνεχίζουν τις έρευνες για εγκλωβισμένους εργαζομένους
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Τουλάχιστον 34 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μετά από ισχυρή έκρηξη σε ανθρακωρυχείο στο νότιο Πακιστάν, σύμφωνα με την υπηρεσία αντιμετώπισης καταστροφών της χώρας. Οι αρχές συνεχίζουν την επιχείρηση διάσωσης, καθώς εκφράζονται φόβοι ότι υπάρχουν ακόμη εργαζόμενοι παγιδευμένοι κάτω από τα συντρίμμια.

Η έκρηξη προκλήθηκε από συγκέντρωση μεθανίου και προκάλεσε μεγάλες καταστροφές στο ορυχείο, το οποίο βρίσκεται κοντά στην πρωτεύουσα της επαρχίας Μπαλουτσιστάν στο Πακιστάν. Πρόκειται για μια περιοχή ιδιαίτερα πλούσια σε φυσικούς πόρους, όπου λειτουργούν πολλά μεταλλεία.

«Σύμφωνα με πληροφορίες από τις ομάδες που αναπτύχθηκαν, βρέθηκαν 34 άψυχα σώματα», ανακοίνωσε η υπηρεσία αντιμετώπισης καταστροφών της επαρχίας τις πρώτες πρωινές ώρες.

Οι διασώστες εξακολουθούν να επιχειρούν στο σημείο, καθώς η επιχείρηση «βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη για να εντοπιστούν και να βρεθούν οι εργαζόμενοι που είναι παγιδευμένοι». Μέχρι στιγμής, οι αρχές δεν έχουν ανακοινώσει πόσοι άνθρωποι βρίσκονταν μέσα στο ορυχείο τη στιγμή της έκρηξης.

Τα θανατηφόρα δυστυχήματα στα ανθρακωρυχεία του Πακιστάν είναι συχνό φαινόμενο, ιδιαίτερα στην επαρχία Μπαλουτσιστάν, όπου οι συνθήκες εργασίας θεωρούνται ιδιαίτερα δύσκολες και τα μέτρα ασφαλείας συχνά ανεπαρκή.

Η Μπαλουτσιστάν είναι η μεγαλύτερη σε έκταση αλλά και η φτωχότερη επαρχία του Πακιστάν, με σοβαρές ελλείψεις στην εκπαίδευση, την απασχόληση και την οικονομική ανάπτυξη. Παράλληλα, εδώ και δεκαετίες βρίσκεται αντιμέτωπη με ένοπλη εξέγερση αυτονομιστικών κινημάτων, γεγονός που δυσκολεύει ακόμη περισσότερο την κατάσταση στην περιοχή.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Νέο «μπλόκο» στον Τραμπ: Δικαστήριο απαγόρευσε να μπει το όνομά του στο Κέντρο Κένεντι
Ομοσπονδιακός δικαστής έκρινε ότι απαιτείται η έγκριση του Κογκρέσου για την τοποθέτηση επιγραφών - Είχε ήδη διατάξει να αφαιρεθεί το όνομα του Αμερικανού προέδρου από την πρόσοψη
FILE - A woman walks outside The John F. Kennedy Memorial Center for the Performing Arts, Feb. 2, 2026 in Washington.
Νέες απειλές του Ομέρ Τσελίκ για Αιγαίο, Κύπρο και Ανατολική Μεσόγειο – Βολές και κατά ΗΠΑ για άρση εμπάργκο στη Λευκωσία
«Η Τουρκία έχει επίγνωση της δύναμής της τόσο στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων όσο και στο πεδίο» τονίζει ο εκπρόσωπος του κόμματος του Ερντογάν
Ομέρ Τσελίκ