Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Παλαιστίνη: 3 νεκροί από ισραηλινά πυρά στη Δυτική Όχθη

Παλαιστίνη: 3 νεκροί από ισραηλινά πυρά στη Δυτική Όχθη

Τρεις Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από πυρά των ισραηλινών δυνάμεων στο βόρειο τμήμα της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης.

«Τρεις πολίτες» σκοτώθηκαν από τις ισραηλινές δυνάμεις που τους «πυροβόλησαν από ψηλά» στη Ναμπλούς, ανέφερε σε μια λακωνική ανακοίνωση το υπουργείο χωρίς να δίνει άλλες λεπτομέρειες.

Η αστυνομία στα ισραηλινά σύνορα δήλωσε πως ένας «τρομοκρατικός πυρήνας» «εξουδετερώθηκε» στη Ναμπλούς στη διάρκεια κοινής επιχείρησης που πραγματοποίησαν πολλές μονάδες της αστυνομίας και του στρατού, επιβεβαιώνοντας πως τρεις «ένοπλοι» οι οποίοι επέβαιναν σε ένα όχημα σκοτώθηκαν.

«Αυτός ο πυρήνας ήταν υπεύθυνος για σειρά επιθέσεων με όπλα στον τομέα εναντίον του στρατού και Ισραηλινών αμάχων τις τελευταίες εβδομάδες», ανέφερε σε ανακοίνωση η αστυνομία. Κανένα μέλος των ισραηλινών δυνάμεων δεν τραυματίστηκε, διευκρίνισε η πηγή αυτή.

Αφού διακομίστηκαν στο νοσοκομείο Ραφίντια της Ναμπλούς, οι σοροί μεταφέρθηκαν έξω από το κτίριο όπου το πληθος τις σήκωσε στα χέρια, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου.

Συγκρούσεις με τον ισραηλινό στρατό ξεσπούν συχνά στη Δυτική Όχθη, παλαιστινιακό έδαφος υπό ισραηλινή κατοχή από το 1967, στο περιθώριο διαδηλώσεων εναντίον του ισραηλινού εποικισμού ή συλλήψεις σε παλαιστινιακούς δήμους από τις ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας.

Περίπου 475.000 Ισραηλινοί έποικοι ζουν στη Δυτική Όχθη, όπου κατοικούν τουλάχιστον 2,8 εκατ. Παλαιστίνιοι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις