Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Παλαιστίνη: Ακόμα ένας νεκρός από Ισραηλινά πυρά – 246 συνολικά μέσα σε 11 μήνες

Παλαιστίνη: Ακόμα ένας νεκρός από Ισραηλινά πυρά – 246 συνολικά μέσα σε 11 μήνες

Ένας Παλαιστίνιος υπέκυψε σήμερα στα τραύματά που έφερε από τα ισραηλινά πυρά, τα οποία δέχθηκε κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων και των συγκρούσεων στη Λωρίδα της Γάζας κατά μήκος του φράκτη ασφαλείας που χωρίζει τον παλαιστινιακό θύλακα και το Ισραήλ, ανακοίνωσε το υπουργείο.

Ο Σαμίρ αλ Ναμπαχίν, 47 ετών, χτυπήθηκε στο πρόσωπο από φυσίγγια δακρυγόνων ανατολικά του προσφυγικού καταυλισμού αλ Μπουρείζ, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Γάζας.

Ένας άλλος Παλαιστίνιος σκοτώθηκε την Παρασκευή από πυρά ισραηλινών δυνάμεων προσθέτει το υπουργείο.

Ο ισραηλινός στρατός έκανε λόγο για βίαιες διαδηλώσεις στις οποίες χρησιμοποιήθηκαν εκρηκτικοί μηχανισμοί και πέτρες ενάντια στους στρατιώτες σε διάφορα σημεία των συνόρων και στα οποία απάντησε με χρήση πυρών.

Στους σχεδόν 11 μήνες των κινητοποιήσεων για τη «Μεγάλη πορεία της επιστροφής», τουλάχιστον 246 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από ισραηλινά πυρά, στη συντριπτική τους πλειονότητα κατά μήκος του συνοριακού φράχτη, και ορισμένοι από ισραηλινά πλήγματα σε αντίποινα για εχθρικές ενέργειες που προέρχονται από τον υπό ισραηλινό αποκλεισμό θύλακα.

Δύο Ισραηλινοί στρατιώτες σκοτώθηκαν επίσης από τον Μάρτιο του 2018.

Το Ισραήλ κατηγορεί τη Χαμάς, που διοικεί τη Γάζα, ότι εκμεταλλεύεται τις διαδηλώσεις και υποστηρίζει ότι το μόνο που κάνει είναι να υπερασπίζεται τον φράχτη.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις