Πέμπτη, 2 Μαΐ
23oC Αθήνα

Παλαιστίνη: Η κυβέρνηση υπέβαλε την παραίτησή της στο Μαχμούντ Αμπάς

Παλαιστίνη: Η κυβέρνηση υπέβαλε την παραίτησή της στο Μαχμούντ Αμπάς

Η διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση της Παλαιστίνης υπέβαλε την παραίτησή της στον πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ ο πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς ετοιμάζεται να σχηματίσει νέα κυβέρνηση στην Παλαιστίνη, προετοιμάζοντας την επόμενη ημέρα του πολέμου στη Γάζα, προτεραιότητα της οποίας θα είναι η ασφάλεια και η ανοικοδόμηση.

“Δήλωσα την παραίτηση της κυβέρνησης στον Πρόεδρο στις 20 Φεβρουαρίου και σήμερα την υποβάλλω γραπτώς”, δήλωσε ο Στάγεχ από τη Ραμάλα, διευκρινίζοντας ότι η απόφαση αυτή λαμβάνεται κυρίως “υπό το φως των εξελίξεων που συνδέονται με την επίθεση κατά της Γάζας”.

Ο Παλαιστίνιος πρωθυπουργός σημείωσε ότι παραιτείται ώστε να επιτραπεί η δημιουργία σχήματος ευρείας συναίνεσης μεταξύ των Παλαιστινίων σχετικά με τις πολιτικές ρυθμίσεις μετά τον πόλεμο του Ισραήλ κατά του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας.

Η κίνηση αυτή έρχεται εν μέσω αυξανόμενων πιέσεων από τις ΗΠΑ στον πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς να προχωρήσει σε ανασχηματισμό της Παλαιστινιακής Αρχής καθώς έχουν εντατικοποιηθεί οι διεθνείς προσπάθειες για να σταματήσει ο πόλεμος στη Γάζα και να αρχίσουν διεργασίες για μια πολιτική δομή που θα κυβερνήσει τον παλαιστινιακό θύλακα μετά τον πόλεμο.

Πηγές ανέφεραν ότι η νέα κυβέρνηση θα είναι κυβέρνηση ειδικών (τεχνοκρατών) και όχι πολιτική κυβέρνηση. Την προεδρία του νέου κυβερνητικού σχήματος φέρεται να αναλαμβάνει ο επικεφαλής του Παλαιστινιακού Επενδυτικού Ταμείου, Μοχάμεντ Μουσταφά

Οι εξελίξεις αυτές συντείνουν στις πληροφορίες που ήθελαν τη Χαμάς να συμφωνεί , την περασμένη εβδομάδα, να σχηματιστεί μια τεχνοκρατική κυβέρνηση, αποστολή της οποίας είναι να ανοικοδομήσει τη Γάζα και να αποκαταστήσει την ασφάλεια σε αυτήν μετά τον πόλεμο. Ο ανταποκριτής του Sky News Arabia είπε ότι υπάρχουν ενδείξεις από την Χαμάς ότι συμφώνησε να σχηματίσει μια τεχνοκρατική κυβέρνηση.

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις