Κόσμος

Παναγία των Παρισίων: Πως θα την σώσει ένα video game!

Δυο άνθρωποι έχουν καταγράψει και αναπαραστήσει τούβλο - τούβλο την Παναγία των Παρισίων. Ιστορικός τέχνης επί δυο χρόνια με ειδικές τεχνικές και τρισδιάστατες απεικονίσεις έχει καταγράψει κάθε γωνία της Νότρ Νταμ. Απίστευτα λεπτομερής και η δουλειά της σχεδιάστριας του «Assassin’s Creed: Unity».

Μπορεί ένα video game να σώσει την Παναγία των Παρισίων; Μπορεί, λένε οι ειδικοί και αναφέρονται στο «Assassin’s Creed: Unity». Και δεν είναι μόνο αυτό που μπορεί να σώσει την Παναγία των Παρισίων. Είναι και η απίστευτη δουλειά που έκανε ο ιστορικός τέχνης Άντριου Τάλον ο οποίος δεν είναι εν ζωή αλλά έχει αφήσει πίσω του σπουδαίο έργο όσον αφορά στη Νότρ Νταμ.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Η Γαλλία και όλος ο πλανήτης θρηνεί για την φωτιά στην Παναγία των Παρισίων που άφησε πίσω της ανυπολόγιστες καταστροφές. Το έργο της αποκατάστασης θα πάρει χρόνια, ίσως και δεκαετίες ανεξάρτητα από το πόσα χρήματα θα διατεθούν για την αναστήλωσή της.

Η δουλειά δυο ανθρώπων θα δώσει την λύση

Όσοι ασχοληθούν με την αποκατάσταση της Παναγίας των Παρισίων μπορούν κάλλιστα λένε ειδικοί με αναρτήσεις τους στο διαδίκτυο στο έργο δυο ανθρώπων πάνω στην Νοτρ Νταμ. Ο ένας είναι ο Άντριου Τάλον ο ιστορικός τέχνης ο οποίος δεν είναι πια στη ζωή αλλά η διετής έρευνά του στην Παναγία είναι πραγματικά συγκλονιστική σε θέματα λεπτομέρειας. Σύμφωνα με το National Geographic, ο Τάλον, ο οποίος πέθανε πέρυσι, είχε χρησιμοποιήσει τεχνικές με την βοήθεια λέιζερ για να φτιάξει τρισδιάστατους χάρτες από το εμβληματικό μνημείο οι οποίοι έχουν απίστευτη ακρίβεια.

Ο Τάλον σκάναρε στην κυριολεξία τον Καθεδρικό Ναό και μαζί με σφαιρικές πανοραμικές φωτογραφίες από 50 σημεία μέσα και γύρω από το ναό κατάφερε να συγκεντρώσει πάνω από ένα δις δεδομένα και κατάφερε να καταγράψει τρισδιάστατα τον χώρο με ασύλληπτη λεπτομέρεια.

[read4more]

Υπάρχει όμως και η εκπληκτική δουλειά της σχεδιάστριας video game Καρολίν Μιούς η οποία μιλώντας στο The Verge είπε ότι επί δυο χρόνια έφτιαξε για την Ubisoft και το «Assassin’s Creed: Unity τούβλο, τούβλο την Παναγία των Παρισίων. Το 80% του χρόνου μου το αφιέρωσα στην Παναγία των Παρισίων, είπε η σχεδιάστρια η οποία έφτιαξε το επικό παιχνίδι για το Xbox One και το PlayStation 4. Το εντυπωσιακό είναι ότι δεν είχε δει ποτέ από κοντά την Παναγία των Παρισίων. Την επισκέφθηκε λίγο πριν ολοκληρώσει τον σχεδιασμό.

Δείτε την Παναγία των Παρισίων στο «Assassin’s Creed: Unity»

Εντυπωσιακό είναι και το βίντεο με την σύγκριση που έχει γίνει ανάμεσα στην αληθινή Παναγία των Παρισίων και εκείνη του παιχνιδιού

πηγή: RT

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Σύζυγος δολοφονημένου δημάρχου στο Μεξικό πήρε τη θέση του - «Η κληρονομιά του θα συνεχιστεί»
Τον δολοφονημένο δήμαρχος ορισμένοι τον αποκαλούσαν «μεξικανό Μπουκέλε», παραπέμποντας στον πρόεδρο του Ελ Σαλβαδόρ, γνωστό για τον «πόλεμο» που κήρυξε εναντίον των συμμοριών
H Γκρέσια Κιρός
Ο κινητήρας του αεροσκάφους που συνετρίβη στο Κεντάκι πήρε φωτιά και αποκολλήθηκε - Συγκλονιστικά βίντεο, 12 νεκροί
Η UPS έχει σταματήσει τις πτήσεις από τη Λούιβιλ - Το αεροσκάφος συνετρίβη σχεδόν πέντε χιλιόμετρα από το αεροδρόμιο, σύμφωνα με την αστυνομία, πέφτοντας πάνω σε εγκατάσταση «ανακύκλωσης πετρελαίου»
Το φλεγόμενο αεροσκάφος στο Κεντάκι