Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Παναγία των Παρισίων: Την φρίκη του για τη φωτιά εκφράζει ο Τραμπ

Παναγία των Παρισίων: Την φρίκη του για τη φωτιά εκφράζει ο Τραμπ

Η Παναγία των Παρισίων φλέγεται και ο Ντόναλντ Τραμπ ζητά… το απίστευτο!

Ο Ντόναλντ Τραμπ προέτρεψε τις δυνάμεις να «δράσουν γρήγορα» προκειμένου η φωτιά στην Παναγία των Παρισίων να σβήσει.

«Πόσο φρικτό να βλέπει κανείς την γιγαντιαία πυρκαγιά στον Καθεδρικό της Παναγιάς των Παρισίων, ίσως πρέπει να χρησιμοποιήσουν ρίψεις νερού για να την σβήσουμε. Πρέπει να δράσουμε γρήγορα», είπε με tweet του ο Τραμπ.

Σκέψου λίγο Ντόναλντ!

Αυτό που είπε ο Τραμπ, λοιπόν, το να πέσουν τόνοι νερού σε ένα εμβληματικό κτίριο αιώνων που φλέγεται, είναι φυσικά αστείο. Κάτι που υπονόησε και η Γενική Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Γαλλίας, που είπε το… απλό: Το να πραγματοποιηθούν ρίψεις νερού με εναέρια μέσα προκειμένου να σβηστεί η φωτιά που κατακαίει την Παναγία των Παρισίων απλά δεν γίνεται!

Κι αυτό διότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να καταστρέψει ολοσχερώς το κτίριο.

«#NotreDame Οι ρίψεις νερού με αεροσκάφη σε αυτού του τύπου το κτίριο θα μπορούσε να οδηγήσει στην κατάρρευση του συνόλου της κατασκευής» ήταν το tweet που ανήρτησε η Πολιτική Προστασία της Γαλλίας, ενώ οι φλόγες συνεχίζουν να κατακαίνε, εδώ και περίπου 2 ώρες, τον καθεδρικό ναό.

Πρόκειται για μια «δύσκολη φωτιά», σημειώνουν οι πυροσβέστες στο Γαλλικό Πρακτορείο. Περί τους 400 πυροσβέστες έχουν αναπτυχθεί στο σημείο κι επιχειρούν, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών.

Τα μεγαλύτερα τηλεοπτικά δίκτυα των ΗΠΑ έχουν διακόψει το πρόγραμμά τους, μεταδίδοντας την πυρκαγιά που κατακαίει τον ναό.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις