Κόσμος

Παναγία των Παρισίων: Βρέθηκε ο κόκορας του κωδωνοστασίου!

Το υπουργείο Πολιτισμού της Γαλλίας επιβεβαίωσε ότι ο διάσημος κόκορας που χρησιμοποιείτο ως ανεμοδείκτης στον οβελίσκο της Παναγίας των Παρισίων που κατέρρευσε προκαλώντας δέος σε όλο τον κόσμο, σώθηκε!

Ο κόκορας βρέθηκε λίγο “τσαλακωμένος” αλλά μπορεί να επισκευαστεί σύμφωνα με το υπουργείο Πολιτισμού. «Ο κόκορας σώθηκε. Είδα τον επικεφαλής αρχιτέκτονα των ιστορικών μνημείων να κατεβαίνει με τον κόκορα στα χέρια του», είπε πηγή του υπουργείου στην εφημερίδα Le Parisien.

Ο άνθρωπος που βρήκε και έσωσε τον κόκορα της Παναγίας των Παρισίων είναι ένας από τους ανθρώπους που συμμετείχαν στην αναπαλαίωση της Νοτρ Νταμ. Ο Jacques Chanut, πρόεδρος της ομοσπονδίας εργολάβων της Γαλλίας μοιράστηκε την φωτογραφία με τον κόκορα στην αγκαλιά του σωτήρα του, Philippe Villeneuve, επικεφαλής αρχιτέκτονα της αναπαλαίωσης της Παναγίας των Παρισίων.

Μέχρι εκείνη την στιγμή όλοι ήταν σίγουροι ότι ο κόκορας είχε χαθεί στις φλόγες όταν γύρω στις 8 το βράδυ ο οβελίσκος στην κορυφή του οποίου στεκόταν αγέρωχος κατέρρευσε μπροστά στα μάτια εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο. Ο κόκορας σώθηκε γιατί έπεσε στην δεξιά πλευρά του δρόμου μακριά από την φωτιά.

obelisk

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Τραμπ «αδειάζει» την Γκάμπαρντ: «Κάνεις λάθος πως δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι το Ιράν κατασκευάζει πυρηνικό όπλο»
Ο Τραμπ αμφισβητεί τις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών και τη διευθύντριά τους, ενώ η Γκάμπαρντ αναδίπλωσε με νέα δήλωση για τις πυρηνικές δυνατότητες του Ιράν
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ
6
Και ο στρατάρχης Χαφτάρ της Λιβύης ενάντια στην Ελλάδα με καταγγελία για τα οικόπεδα νοτίως της Κρήτης
Τόσο η κυβέρνηση της Τρίπολης όσο πλέον και η κυβέρνηση της Βεγγάζης στη Λιβύη καταγγέλλουν την Ελλάδα για «παραβίαση δικαιωμάτων της Λιβύης στα οικόπεδα νοτίως της Κρήτης»
Χαλίφα Χαφτάρ 17