Τρίτη, 23 Απρ.
22oC Αθήνα

Παναμάς: Επικίνδυνο τοξικό νέφος πλησιάζει την πρωτεύουσα

Παναμάς: Επικίνδυνο τοξικό νέφος πλησιάζει την πρωτεύουσα
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ένα «εξαιρετικά τοξικό» νέφος πλησιάζει πλέον επικίνδυνα την πρωτεύουσα του Παναμά, καθώς μαίνεται μια γιγαντιαία πυρκαγιά στη μεγαλύτερη χωματερή της περιοχής, σύμφωνα με την πυροσβεστική.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε το βράδυ της Δευτέρας στον σκουπιδότοπο Σέρο Πατακόν, στα περίχωρα της παναμαϊκής πρωτεύουσας. Η κατάσβεσή της «μπορεί να πάρει ως και μια εβδομάδα», δήλωσε ο εκπρόσωπος της πυροσβεστικής Εδουάρδο Εσκομπάρ.

Το σύννεφο καπνού, ορατό από πολλές περιοχές της πρωτεύουσας, είναι «εξαιρετικά τοξικό» και μετακινείται ανάλογα με την κατεύθυνση των ανέμων, διευκρίνισε. Σε κάθε περίπτωση «δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα για τον καπνό», προειδοποίησε ο εκπρόσωπος του πυροσβεστικού σώματος.

Στον ανοικτό χώρο απόθεσης απορριμμάτων Σέρο Πατακόν, που άνοιξε το 1986, μεταφέρεται ο μισός και πλέον όγκος των σκουπιδιών όλης της χώρας. Εκατοντάδες πλανόδιοι απαντώνται εκεί καθημερινά, ψάχνουν μέταλλο ή γυαλί για να το μεταπουλήσουν. Παραγκούπολη βρίσκεται σε μικρή απόσταση.

Η εταιρεία Urbalia, στην οποία έχει ανατεθεί η διαχείριση του χώρου, ανέφερε πως δεν έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο η πυρκαγιά να οφειλόταν «σε εμπρησμό».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις