Κόσμος

Πανέτοιμη για ένα Brexit χωρίς συμφωνία δηλώνει η Γερμανία

Η Γερμανία εμφανίζεται πανέτοιμη για κάθε ενδεχόμενο, ακόμη και για ένα Brexit χωρίς συμφωνία, διαβεβαίωσε η Ουλρίκε Ντέμερ.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Ουλρίκε Ντέμερ, επισήμανε ταυτόχρονα ότι επιθυμία της κυβέρνησης παραμένει η επίτευξη συμφωνίας για το Brexit.

«Γενικά ισχύει ότι είμαστε προετοιμασμένοι για κάθε ενδεχόμενο. Και ήμασταν ήδη και από πριν. Επιθυμούμε ωστόσο να έχουμε μια συμφωνία και εξακολουθούμε να επιθυμούμε ένα συντεταγμένο Brexit της Μεγάλης Βρετανίας από την ΕΕ. Μια έξοδος χωρίς συμφωνία δεν θα ήταν προς το συμφέρον κανενός», δήλωσε η κυρία Ντέμερ.

Επίσης από το υπουργείο Εξωτερικών η εκπρόσωπος Μαρία Άντεμπαρ τόνισε ότι έχει γίνει από την αρχή πολύ επιμελής και ενδελεχής προετοιμασία και αναφέρθηκε σε περισσότερους από 50 νόμους οι οποίοι θα εφαρμοστούν σε περίπτωση Brexit χωρίς συμφωνία.

«Είμαστε προετοιμασμένοι για όλα τα σενάρια, ακόμη και για αυτά τα οποία δεν επιθυμούμε», είπε χαρακτηριστικά η κυρία Άντεμπαρ. Την περασμένη εβδομάδα σύμφωνα με το ΑΜΝΑ το υπουργικό συμβούλιο αποφάσισε ότι οι Βρετανοί οι οποίοι είναι κάτοικοι Γερμανίας, θα μπορούν να παραμείνουν στη χώρα ακόμη και σε περίπτωση άτακτου Brexit, οπότε η σχέση της Βρετανίας με την ΕΕ θα είναι νομικά ασαφής.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Μοτζτάμπα Χαμενεΐ δεν θα δώσει το παρών στις τελετές κηδείας του πατέρα του, Αλί Χαμενεΐ, για λόγους ασφαλείας
«Μου είπαν ότι θέλει να βγει έξω - Θέλει να συναντήσει κόσμο - Όμως, οι υπηρεσίες ασφαλείας δεν του επιτρέπουν να έρθει», ανέφερε ο Ελάχι, εκπρόσωπος του Μοτζτάμπα Χαμενεΐ
Μοτζτάμπα Χαμενεΐ και Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ
Δίκη για τη δολοφονία της Μαλτέζας δημοσιογράφου Ντάφνε Καρουάνα Γκαλιζία: Επιχειρηματίας έδωσε 150.000 ευρώ για «συμβόλαιο θανάτου»
Η δημοσιογράφος έφερε στο φως υποθέσεις διαφθοράς με την εμπλοκή υψηλόβαθμων αξιωματούχων και συμμετείχε στην τεράστια έρευνα για τα «Panama Papers» - Σε κουτί παπουτσιών κάτω από το κάθισμα του αυτοκινήτου της η βόμβα
Γιόργκεν Φένεκ