Τετάρτη, 24 Απρ.
24oC Αθήνα

Πανικός στο Μπαλί από ηφαίστειο έτοιμο να εκραγεί – Δεκάδες χιλιάδες τρέχουν να σωθούν [pics, vids]

Πανικός στο Μπαλί από ηφαίστειο έτοιμο να εκραγεί – Δεκάδες χιλιάδες τρέχουν να σωθούν [pics, vids]

Τρόμος έχει κυριεύσει το Μπαλί της Ινδονησίας, αφού μεγάλο ηφαίστειο είναι έτοιμο να εκραγεί. Πάνω από 120.000 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους προκειμένου να γλυτώσουν από την μανία της λάβας, αλλά και του μεγάλου σεισμού που θα προκληθεί εάν τελικά επιβεβαιωθούν οι φόβοι.

Το ηφαίστειο που βρίσκεται στο βουνό “Αγκουνγκ” στο Μπαλί, εδώ και μέρες έχει αρχίσει να βγάζει καπνούς και να δείχνει έντονη δραστηριότητα, με τους επιστήμονες να αναφέρουν πως είναι στα “σκαριά” η έκρηξή του.

Όπως είναι φυσικό διατάχθηκε εκκένωση της ευρύτερης περιοχής, με τον κόσμο να πηγαίνει σε πρόχειρα καταλύματα παραλιακά του νησιού, η να μένει σε γήπεδα και άλλα δημόσια κτίρια.

Ως επικίνδυνη έχει χαρακτηριστεί η ζώνη 7,5 μιλίων γύρω από το ηφαίστειο, ωστόσο ακόμα και άνθρωποι που μένουν πιο μακρυά έχουν φύγει από τα σπίτια τους, φοβούμενοι για τα χειρότερα.

Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές 122.490 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τις οικίες τους, με 62.000 από αυτούς να ζουν στην “επικίνδυνη ζώνη.” Επίσης γύρω στα 10.000 ζώα έχουν απομακρυνθεί από την περιοχή.

Πηγή: daily.mail.co.uk

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις