Κόσμος

Πανίσχυρη ηλιακή έκλαμψη κατευθύνεται στη Γη

Η μεγαλύτερη ηλιακή έκλαμψη των τελευταίων τεσσάρων ετών, όπως καταγράφηκε τα ξημερώματα της Τρίτης έρχεται ταχύτατα προς τον πλανήτη μας και ήδη αναφέρονται προβλήματα στις τηλεπικοινωνίες.
 

Οι επιστήμονες προειδοποιούν πως οι ηλιακές εκλάμψεις θα χτυπήσουν το μαγνητικό πεδίο της Γης μέσα στις επόμενες 48ώρες και θα προκαλέσουν αύξηση της γεωμαγνητικής δραστηριότητας με πιθανές βλάβες στις τηλεπικοινωνίες.
 
Η Βρετανική Γεωλογική Υπηρεσία εξέδωσε προειδοποιητικό σήμα για γεωμαγνητικές καταιγίδες ενώ η Κινεζική Μετεωρολογική Διοίκηση ανακοίνωσε ότι ήδη υπήρξαν προβλήματα στις τηλεπικοινωνίες στη Νότια Κίνα.
 
Σύμφωνα με τη NASA, η αιτία της ηλιακής έκλαμψης είναι μια ηλιακή κηλίδα στο νότιο ημισφαίριο του ήλιου που αναπτύσσεται ταχύτατα.
 
Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
ΝΥΤ: Σκέψεις για «ευρωπαϊκό ΝΑΤΟ» στον απόηχο των απειλών Τραμπ – Επιπλέον 300.000 στρατιώτες και έξτρα δαπάνη 290 δισ. ευρώ ετησίως
Οι απειλές Τραμπ για αποχώρηση από το ΝΑΤΟ κάνουν τους συμμάχους να αμφιβάλλουν για το αν οι ΗΠΑ θα σπεύσουν να τους βοηθήσουν σε περίπτωση ανάγκης και ωθούν τους Ευρωπαίους να σκέφτονται μια συμμαχία χωρίς την Ουάσινγκτον
Μέλος πληρώματος στρατιωτικής άσκησης «Cold Response 2026» του ΝΑΤΟ 7