Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Πάνω απ’ όλους ο Τραμπ – Δεν μπαίνει σε καραντίνα γιατί θέλει να παίξει γκολφ

Πάνω απ’ όλους ο Τραμπ – Δεν μπαίνει σε καραντίνα γιατί θέλει να παίξει γκολφ

Δεν καταλαβαίνει τίποτα ο Ντόναλντ Τραμπ ο οποίος αψηφά τις οδηγίες για προληπτική καραντίνα επειδή θέλει να παίξει γκολφ.

Ο Λευκός Οίκος έκανε γνωστό ότι ο Ντόναλντ Τραμπ θα μεταβεί, όπως προβλέπεται, αυτό το Σαββατοκύριακο στο Νιου Τζέρσεϊ, παρά τις συστάσεις των αρχών για την εφαρμογή καραντίνας σε κάθε πολίτη που έχει επισκεφθεί μια πολιτεία όπου η πορεία της Covid-19 είναι ανοδική.

«Ο πρόεδρος δεν είναι ένας πολίτης», δήλωσε ο Τζαντ Ντιρ, ο εκπρόσωπος Τύπου της αμερικανικής προεδρίας, ερωτηθείς ειδικά για την περίπτωση του Ρεπουμπλικανού προέδρου, ο οποίος επισκέφθηκε την Τρίτη την Αριζόνα, μία από τις αμερικανικές πολιτείες όπου οι δείκτες της πανδημίας βρίσκονται στο «κόκκινο».

«Αναφορικά με την Αριζόνα, ο Λευκός Οίκος ακολούθησε τη διαδικασία που προβλέπεται για την Covid για να διασφαλίσει ότι ο πρόεδρος δεν θα ερχόταν σε επαφή με κάποιο πρόσωπο που είχε συμπτώματα ή δεν είχε υποβληθεί σε εξετάσεις», επισήμανε.

«Κάθε πρόσωπο που θα ταξιδέψει με τον πρόεδρο αυτό το Σαββατοκύριακο θα υποβληθεί σε εξετάσεις και θα παρακολουθείται στενά μήπως ενδεχομένως παρουσιάσει συμπτώματα. Επομένως, δεν θα θέτει κανέναν κίνδυνο για τους τοπικούς πληθυσμούς», συμπλήρωσε.

Ο Ντόναλντ Τραμπ θα πάει αυτό το Σαββατοκύριακο στο γκολφ κλαμπ του στο Μπέντμινστερ, στο Νιου Τζέρσεϊ, συνοδευόμενος, όπως κάθε φορά που ταξιδεύει, από συμβούλους και δημοσιογράφους.

Οι κυβερνήτες των πολιτειών του Νιου Τζέρσεϊ, της Νέας Υόρκης και του Κονέτικατ ανακοίνωσαν χθες την εφαρμογή καραντίνας 14 ημερών για τους πολίτες που επισκέφθηκαν πολιτείες όπου το ποσοστό μόλυνσης είναι υψηλό.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις