Κυριακή, 16 Ιουν.
25oC Αθήνα

Πάνω από 100 ταινίες στο 12ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ζάγκρεμπ

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Περισσότερες από 100 ταινίες από όλο τον κόσμο θα προβληθούν στο πλαίσιο του 12ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Ζάγκρεμπ, που θα πραγματοποιηθεί από 19-26 Οκτωβρίου.

Το κυρίως “μενού” περιλαμβάνει πρώτες προβολές, πρόσφατες κινηματογραφικές επιτυχίες, αλλά και κλασικές ταινίες, οχτώ παράλληλα και αρκετά ειδικά προγράμματα.

Στο κύριο πρόγραμμα θα προβληθεί -μεταξύ άλλων- ένα αιθιοπικό δράμα, με τίτλο “Difret”, σκηνοθετημένο από τον Zeresenay Mehari, μια πραγματική ιστορία βασισμένη στη δίκη ενός 14χρονου κοριτσιού από κάποιο χωριό, που σκότωσε τον απαγωγέα και βιαστή της. Η συγκεκριμένη ταινία βραβεύτηκε στα Φεστιβάλ Κινηματογράφου Σάντανς (στη Γιούτα των ΗΠΑ) και Βερολίνου.

Στο διαγωνιστικό μέρος του φεστιβάλ μία από τις ταινίες που θα προβληθεί αφορά ένα αυτοβιογραφικό ντοκιμαντέρ με τίτλο “Cesar’s Grill” τού Dario Aguirre. Πρόκειται για μια συγκινητική ιστορία που αφηγείται την επιστροφή του σκηνοθέτη από τη Γερμανία στην πατρίδα του, το Εκουαδόρ προκειμένου να βοηθήσει τον πατέρα του να σώσει το εστιατόριό του από τη χρεοκοπία.

Στο κύριο μέρος θα προβληθεί, επίσης, η βραβευμένη στο Φεστιβάλ Βενετίας ταινία του Σέρβου σκηνοθέτη Vuk Rsumovic, με τίτλο “No One’s Child”. Πρόκειται για μια σερβο-κροατική συμπαραγωγή, βασισμένη στην πραγματική ιστορία ενός άγριου αγοριού, που βρέθηκε στο δάσος κοντά στην περιοχή Τράβνικ της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης.

Τα παιδιά θα έχουν το δικό τους ειδικό πρόγραμμα στο πλαίσιο του Φεστιβάλ (Bib for Kids), και θα απολαύσουν παιδικές ταινίες, που θα προβληθούν σε συνεργασία με την πρεσβεία της Δανίας στην Κροατία, ενώ ταινίες για εφήβους θα προβληθούν στο πρόγραμμα Bib Plus.

Στα παράλληλα προγράμματα περιλαμβάνεται το: “Ο Πρώτος Παγκόσμιος Πόλεμος σε Ταινία”, με αφορμή τα 100χρονα από την έναρξη του επονομαζόμενου και Μεγάλου Πολέμου και το “Together Again” (Μαζί Ξανά), με νέες ταινίες από ορισμένους από τους πλέον σημαντικούς σύγχρονους σκηνοθέτες, οι οποίοι είχαν κάνει κάποτε το ντεμπούτο τους στο Φεστιβάλ του Ζάγκρεμπ.

Επίσης, στα παράλληλα προγράμματα συγκαταλέγεται το “My First Film” (Η πρώτη μου ταινία), όπου θα κάνουν το ντεμπούτο τους Ρουμάνοι σκηνοθέτες, καθώς και το “Great 5”, μια συλλογή ταινιών από τους ισχυρότερους κινηματογραφιστές της Ευρώπης.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ταινία “’71” απέσπασε τη «Χρυσή Αθηνά» στο 20ο Φεστιβάλ “Νύχτες Πρεμιέρας”

Από 28 Σεπτεμβρίου έως 5 Οκτωβρίου το 5ο διεθνές φεστιβάλ κινηματογράφου σε Κόρινθο και Λουτράκι

Τοπικά προϊόντα, γευσιγνωσία και πολλές εκδηλώσεις στο Φεστιβάλ Γαστρονομίας “Κερνάμε Κιλκίς”

Οι ταινίες που συμμετέχουν στο Φεστιβάλ Δράμας

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε