Κόσμος

Τραγωδία στη Μεσόγειο: Είχαν μετανάστες κλειδωμένους στο αμπάρι! Πάνω από 900 οι νεκροί; 50 παιδιά ήταν στο δουλεμπορικό

Μόνο πόνο και οργή προκαλεί η είδηση. Η Μεσόγειος και πάλι γέμισε πτώματα ανθρώπων που θέλησαν να βρουν μια καλύτερη ζωή μακρυά απ' τη φτώχεια ή τον πόλεμο και βρέθηκαν στο υγρό τάφο που τους χάρισαν τα κυκλώματα των δουλεμπόρων. Τις αναφορές των ιταλικών Μέσων Ενημέρωσης δεν τις χωρά ο νους... Η θάλασσα γέμισε πτώματα λένε όσοι σώθηκαν

Είναι οι πρώτες εικόνες που έρχονται στη δημοσιότητα από το πολεμικό ναυτικό και την ακτοφυλακή της Ιταλίας. Μικρές βάρκες με λίγους μόνο μετανάστες φαίνεται πως είναι ότι απέμεινε από το σαπιοκάραβο.


Δυστυχώς τα πρώτα στοιχεία από τους διασωθέντες προκαλούν ανατριχίλα.
Μιλούν για τουλάχιστον 900 ψυχές στοιβαγμένες στο πλοίο. “Ήμασταν 950” λέει κάποιος. Εκείνος κατάφερε να σωθεί. Άλλοι όχι. Κυρίως εκείνοι που οι δουλέμποροι είχαν κλείσει στ’ αμπάρια.
Δυστυχώς όπως λένε οι διασωθέντες, 28 όλοι και όλοι, ανάμεσα στους μεγάλους υπήρχαν και τουλάχιστον 50 παιδιά.


Ακόμη κανένα παιδί δεν έχει εντοπιστεί σώο…
Η τραγωδία είναι ανείπωτη και τα πρώτα πλάνα από τη νέα τραγωδία, τη μεγαλύτερη στην ιστορία εάν επαληθευτούν οι φόβοι, σοκάρουν.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ – ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η νέα τραγωδία στη νότια Μεσόγειο, ανοιχτά της Λαμπεντούζα, στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στην Ιταλία, τη Μάλτα και τη Λιβύη.

Ήταν λίγο μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου προς την Κυριακή όταν το δουλεμπορικό εξέπεμψε σήμα κινδύνου, το οποίο έλαβε η ιταλική Ακτοφυλακή, η οποία ζήτησε αμέσως από ένα πορτογαλικό φορτηγό πλοίο να αλλάξει πορεία.

Όταν το πορτογαλικό πλοίο έφθασε επιτόπου, σε απόσταση περίπου 220 χλμ. από το ιταλικό νησί Λαμπεντούζα, το πλήρωμά του είδε το αλιευτικό να ανατρέπεται, σύμφωνα πάντα με την ιταλική Ακτοφυλακή. Αυτό συνέβη όταν οι εκατοντάδες μετανάστες που επέβαιναν στο σκάφος έτρεξαν όλοι προς την ίδια πλευρά του μόλις είδαν να τους πλησιάζει το εμπορικό πλοίο, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
ΗΠΑ: Σάλος στο Fox News για τις δηλώσεις κατά των αστέγων – Ο Μπράιαν Κίλμιντ ζήτησε συγγνώμη για το σχόλιό του
Ο Μπράιαν Κίλμιντ σόκαρε σε ζωντανή μετάδοση προτείνοντας να χορηγούνται θανατηφόρες ενέσεις σε άστεγους που πάσχουν από ψυχικές διαταραχές – Μπροστά στην κατακραυγή, αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη
Ο Μπράιαν Κίλμιντ
Ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ προειδοποιεί την Ευρώπη: «Η Ρωσία θα κινηθεί κατά των κρατών που θα κατασχέσουν τα περιουσιακά στοιχεία της»
Η Ρωσία δηλώνει ότι η όποια κατάσχεση περιουσιακών της στοιχείων ισοδυναμεί με κλοπή και θα υπονομεύσει την εμπιστοσύνη στα ομόλογα και τα νομίσματα των ΗΠΑ και της Ευρώπης
Ντμίτρι Μεντβέντεφ 3
Οι καύσωνες, οι πλημμύρες και οι ξηρασίες του φετινού καλοκαιριού κόστισαν στην Ευρώπη 43 δισεκατομμύρια ευρώ
Εκτιμάται ότι μέχρι το 2029, τα κόστη που προκλήθηκαν από τις καταστροφές του καλοκαιριού του 2025 θα μπορούσαν να φθάσουν τα 126 δισεκατομμύρια ευρώ - Σε δυσκολότερη θέση Ιταλία, Γαλλία και Ισπανία
Φωτογραφία αρχείου AP Photo