Κόσμος

Ουκρανία: «Δύσκολη η κατάσταση στο Ποκρόφσκ» λέει ο Ζελένσκι – Ρωσικές επιθέσεις σε Ζαπορίζια και Κουπιάνσκ

Ο Ουκρανός πρόεδρος επισκέφτηκε και την πόλη Χερσώνα, η οποία απέχει μόλις μερικά χιλιόμετρα από τις ρωσικές θέσεις
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Παραμένει δύσκολη η κατάσταση στο μέτωπο του Ποκρόφσκ της περιφέρειας Ντονέτσκ στην ανατολική Ουκρανία, δήλωσε σήμερα (11.11.2025) ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, με τον Ουκρανό πρόεδρο να τονίζει ότι οι κακές καιρικές συνθήκες ευνοούν τις ρωσικές επιθέσεις.

Ειδικότερα, ο Βλοντίμιρ Ζελένσκι υποστήριξε σε ανάρτηση που έκανε στα social media ότι η Μόσχα κλιμακώνει τις επιθέσεις της στην στρατηγικής σημασίας πόλη του Ποκρόφσκ αλλά και στην περιοχή της Ζαπορίζια στη νότια Ουκρανία.

Ο ουκρανικός στρατός ανακοίνωσε ότι περίπου 300 Ρώσοι στρατιώτες βρίσκονται μέσα στο υπό πολιορκία Ποκρόφσκ και ότι η Μόσχα ενέτεινε τις προσπάθειες να φέρει περισσότερους στρατιώτες μέσα στην πόλη τις τελευταίες ημέρες, εκμεταλλευόμενη ως κάλυμμα την πυκνή ομίχλη.

 

«Ο σκοπός τους παραμένει αναλλοίωτος, να φθάσουν στα βόρεια όρια του Ποκρόφσκ και να επιχειρήσουν στη συνέχεια να περικυκλώσουν την πόλη», ανέφερε στο Facebook το 7ο Σώμα Αλεξιπτωτιστών της Ουκρανίας.

Επίσης, ο Ζελένσκι επισκέφθηκε σήμερα (11.11.2025) τη γραμμή του πυρός την πόλη Χερσώνα, η οποία απέχει μόλις μερικά χιλιόμετρα από τις ρωσικές θέσεις στην άλλη πλευρά του ποταμού Δνείπερου και τελεί υπό συνεχείς βομβαρδισμούς και επιθέσεις drones.

Ο Ζελένσκι ανήρτησε φωτογραφία του στην είσοδο της πόλης με μια μεγάλη διακοσμητική πινακίδα που γράφει «Χερσώνα» πίσω του και βίντεο που τον δείχνει να εκφωνεί ομιλία για την τρίτη επέτειο της απόσυρσης της Ρωσίας από τη Χερσώνα το 2022, τη χρονιά που ξεκίνησε την εισβολή της στην Ουκρανία.

«Ετοιμάζουμε αποφάσεις που θα πρέπει να ενισχύσουν τη Χερσώνα», είπε στην ομιλία.

Από την άλλη πλευρά, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας υποστήριξε ότι κατέλαβε πλήρως το ανατολικό τμήμα της πόλης Κουπιάνσκ στην ουκρανική περιφέρεια του Χαρκόβου και προωθείται μέσα στην πόλη Ποκρόφσκ της περιφέρειας Ντονέτσκ.

Το υπουργείο ανέφερε επίσης ότι στρατεύματά του πήραν τον έλεγχο του οικισμού Νοβουσπενίφσκε στη νοτιοανατολική περιφέρεια Ζαπορίζια. Το Reuters σημειώνει ότι δεν μπορεί να επιβεβαιώσει ανεξάρτητα πληροφορίες που αφορούν το πεδίο της μάχης.

Στο μεταξύ, η προσωρινή κατάπαυση του πυρός κοντά στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια έλαβε τέλος μετά την αποκατάσταση και των δύο γραμμών ενεργειακού εφοδιασμού, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, επικαλούμενο την εκπρόσωπο του σταθμού Γεβγκελίνα Γιασίνα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Εφιάλτης το ταξίδι δύο γυναικών στο Πακιστάν: Έπεσαν θύματα απαγωγής, βασανιστηρίων και βιασμού – Τέσσερις συλλήψεις
Οι δύο γυναίκες επισκέφθηκαν το Πακιστάν, κατόπιν πρόσκλησης ενός άνδρα που είχαν γνωρίσει στη Σιγκαπούρη, με τον οποίο αποφάσισαν να ξεκινήσουν μαζί μια επιχείρηση κρυπτονομισμάτων
Πακιστάν
Microsoft: Μαζικές περικοπές προσωπικού – 4.800 απολύσεις και ακόμη 1.600 αποχωρήσεις έως το 2027
Οι 1.600 θέσεις που καταργούνται άμεσα προέρχονται από τη θυγατρική βιντεοπαιχνιδιών Xbox - Οι θέσεις που θα καταργηθούν δεν θα αντικατασταθούν από την Τεχνητή Νοημοσύνη, διαβεβαιώνει η εταιρεία
Microsoft
Σύνοδος ΝΑΤΟ: «Φρούριο» η Άγκυρα για τον Τραμπ – 1.000 άτομα στην αμερικανική αποστολή, έλεγχοι με ακτίνες Χ στο ξενοδοχείο όπου θα μένει
Αύριο Τρίτη (07.07.2026) στις 15:00 η συνάντηση Ερντογάν με Τραμπ - Αναλυτικά το πρόγραμμα του αμερικανού προέδρου - Στην Άγκυρα βρίσκεται ήδη ο Μαρκ Ρούτε
Το ξενοδοχείο στην Άγκυρα όπου θα μένει ο Τραμπ
Αλεξέι Ναβάλνι: Κυρώσεις από τη Βρετανία σε 2 ρωσικά ινστιτούτα και 7 επτά πρόσωπα για τη δηλητηρίαση του
«Η επαναλαμβανόμενη χρήση χημικών όπλων από τη Ρωσία συνιστά κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου και άμεση απειλή για την παγκόσμια ασφάλεια», τόνισε η υπουργός Εξωτερικών Ιβέτ Κούπερ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS
Σκληρό μάθημα Καρόλου στον Χάρι μετά το χάος με τη διαμονή του: «Το Μπάκιγχαμ δεν είναι ξενοδοχείο της τελευταίας στιγμής»
Ο βασιλιάς Κάρολος έχασε την υπομονή του κι έκλεισε τις πόρτες του Μπάκιγχαμ στον πρίγκιπα Χάρι, αφού άργησε να απαντήσει στην πρόσκληση φιλοξενίας
Βασιλιάς Κάρολος - πρίγκιπας Χάρι