Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Παντοδύναμος “τσάρος”! Ασύλληπτη δημοσκόπηση για τον Πούτιν

εκλογές στην Ρωσία Πούτιν

Πούτιν είναι ό, τι θέλει (μπορεί να) κάνει! Δημοσκόπηση στην Ρωσία εμφανίζει τον πρόεδρο της χώρας να χαίρει της αποδοχής ενός τεράστιου ποσοστού των πολιτών.

Το γνωστό κέντρο δημοσκοπήσεων Levada-Centr, το οποίο στην Ρωσία έχει καταχωρηθεί ως «πράκτορας ξένης χώρας», και ως γνωστόν είχε αρνηθεί να παρουσιάζει τα αποτελέσματα δημοσκοπήσεων που πραγματοποιούσε κατά την διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας για τις προεδρικές εκλογές, δημοσιοποίησε τα αποτελέσματα της τελευταίας δημοσκόπησης που πραγματοποίησε. Σύμφωνα με αυτήν, το 80% και πλέον των Ρώσων εγκρίνει το έργο του ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν.

Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης για τον Πούτιν

Στο ερώτημα «Εγκρίνετε γενικά ή δεν εγκρίνετε το έργο του Βλαντίμιρ Πούτιν ως προέδρου της Ρωσίας;» το 82% απάντησε θετικά. Το 17% δήλωσε ότι δεν εγκρίνει το έργο του. Μόνο το 1% δεν έδωσε καμία απάντηση.

Το έργο του προέδρου Πούτιν, λοιπόν, τυγχάνει της αποδοχής του 82% των ρώσων πολιτών. Δεν συμβαίνει το ίδιο, όμως, με το έργο του ρώσου πρωθυπουργού Νμτίτρι Μενβέντιεφ. Αλλά και της κυβέρνησής του συνολικά.

Στο ερώτημα: «Εγκρίνετε το έργο του Ντμίτρι Μενβέντιεφ ως πρωθυπουργού της Ρωσίας;» το 42% απάντησε θετικά. Το 57% απάντησε αρνητικά, όμως, δείχνοντας ότι δεν είναι ευχαριστημένο από το έργο του.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δημοσκόπησης το 50% και πλέον των ρώσων πολιτών δεν εγκρίνει γενικά το έργο της ρωσικής κυβέρνησης. Εν αντιθέσει με το 47% που το θεωρεί θετικό. Παρόμοια είναι και η εικόνα σε ότι αφορά την Κρατική Δούμα. Το 57% θεωρεί το έργο της ρωσικής βουλής ως μη ικανοποιητικό. Εν αντιθέσει με το 41% που το θεωρεί θετικό.

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε στο διάστημα 20-24 Απριλίου, σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 1600 ατόμων ηλικίας 18 ετών και άνω σε 136 κατοικημένες περιοχές και σε 52 περιφέρειες της Ρωσίας.

Πηγή: Intefax.ru

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις