Σάββατο, 27 Απρ.
17oC Αθήνα

Πάπας Φραγκίσκος: “Ανεκτικότητα, Αλληλοσεβασμός το μήνυμα των Χριστουγέννων”

Πάπας Φραγκίσκος: “Ανεκτικότητα, Αλληλοσεβασμός το μήνυμα των Χριστουγέννων”
φωτογραφία: Reuters

Έκκληση προς τους ανθρώπους να αντιμετωπίζουν τις διαφορές ως πηγή πλούτου και όχι κινδύνων απηύθυνε ο Πάπας Φραγκίσκος στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά του.

Ο Πάπας Φραγκίσκος μίλησε προς δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους που συγκεντρώθηκαν στην ηλιόλουστη πλατεία του Αγίου Πέτρου από τον εξώστη της βασιλικής στο Βατικανό, όπου εμφανίσθηκε για πρώτη φορά στις 13 Μαρτίου 2013 μόλις μετά την εκλογή του.

Αναφερόμενος στο τεταμένο πολιτικό κλίμα που επικρατεί σε πολλές χώρες στον πλανήτη αλλά και την πόλωση που επικρατεί ως προς την μετανάστευση, δήλωσε ότι ο Θεός θέλει “αγάπη, αποδοχή, σεβασμό γιαυτή την φτωχή μας ανθρωπότητα που όλοι μοιραζόμαστε σε μεγάλη ποικιλία φυλών, γλωσσών και πολιτισμών”.

Ο 82χρονος θρησκευτικός ηγέτης κάλεσε την διεθνή κοινότητα να αναλάβει αποφασιστική δράση για να δοθεί μία πολιτική λύση στην σύρραξη και η δυνατότητα στους Σύρους πρόσφυγες να επιστρέψουν και να ζήσουν εν ειρήνη στην χώρα τους.

Εξέφρασε, επίσης, την ελπίδα η εκεχειρία που συμφωνήθηκε στην Υεμένη να φέρει ανακούφιση σε έναν πληθυσμό εξαντλημένο από την βία και την πείνα.

Ο Πάπας Φραγκίσκος ζήτησε την επανάληψη του διαλόγου ανάμεσα σε Ισραηλινούς και Παλαιστίνιους ώστε “να ξεκινήσουν το ταξίδι της ειρήνης και να δώσουν ένα τέλος στην σύγκρουση που διαρκεί περισσότερο από 70 χρόνια και πληγώνει την γη που ο Κύριος επέλεξε για να δείξει το πρόσωπο της αγάπης”.

Ακόμη απηύθυνε έκκληση για αρμονία στην Νικαράγουα και την Βενεζουέλα που πλήττονται από εσωτερικές πολιτικές συγκρούσεις.

Δεν πρέπει, επίσης, να ξεχαστούν, είπε, τα εκατομμύρια των προσφύγων και των εκτοπισμένων στην Αφρική, που έχουν ανάγκη από ανθρωπιστική βοήθεια και επισιτιστική ασφάλεια.

Ως προς την Ουκρανία, ζήτησε να επικρατήσει “μία ειρήνη που θα σέβεται τα δικαιώματα κάθε έθνους”.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις