Παρασκευή, 3 Μαΐ
19oC Αθήνα

Πάπας Φραγκίσκος: Ανησυχία για την υγεία του, ακύρωσε ομιλία του – «Δεν είμαι καλά»

Πάπας Φραγκίσκος: Ανησυχία για την υγεία του, ακύρωσε ομιλία του – «Δεν είμαι καλά»

Ανησυχία επικρατεί για την υγεία του Πάπα Φραγκίσκου, ο οποίος δεν εκφώνησε ομιλία του συναντώντας σήμερα μια αντιπροσωπεία Ευρωπαίων ραβίνων στο Βατικανό.

Σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ ο Πάππας Φραγκίσμος δήλωσε στην αντιπροσωπεία πως δεν είναι καλά και για τον λόγο αυτό προτιμά να μην διαβάσει την ομιλία του στους επισκέπτες στο Βατικανό, αλλά να τους δώσει το κείμενο.

Ο Πάπας Φραγκίσκος προς το παρόν δεν έχει ακυρώσει τις υπόλοιπες σημερινές συναντήσεις του και αναμένεται να διαπιστωθεί αν πρόκειται για ίωση. Ως γνωστόν, ο πάπας υποφέρει από χρόνια γοναλγία και έχει υποβληθεί σε επέμβαση στο έντερο. Η φωνή του σήμερα έμοιαζε εμφανώς κουρασμένη.

Στην γραπτή ομιλία του, ο ποντίφικας απευθύνει έκκληση στον Κύριο “να βοηθήσει τους πιστούς να προωθήσουν τον διάλογο” και να μην ενδώσουν “στον πειρασμό της εκδίκησης και στην παραφροσύνη του μίσους του πολέμου”.

Βατικανό: Είναι απλώς λίγο κρυωμένος

Ο υπεύθυνος του γραφείου Τύπου του Βατικανού Ματέο Μπρούνι δήλωσε πριν από λίγο ότι “ο πάπας Φραγκίσκος είναι απλώς λίγο κρυωμένος και η ημέρα του είναι γεμάτη συναντήσεις”.

”Ήθελε να συναντήσει τους ραβίνους και για τον λόγο αυτό τους παρέδωσε την ομιλία του γραπτή. Κατά τα άλλα το πρόγραμμά του συνεχίζεται κανονικά”, πρόσθεσε ο Μπρούνι.

Σήμερα το πρωί, ο Φραγκίσκος, στην συνάντησή του με τους Ευρωπαίους ραβίνους, δεν διάβασε την ομιλία του διότι, όπως είπε, ” δεν ήταν καλά”.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις