Κόσμος

Πάπας Φραγκίσκος: Είμαι στο πλευρό της καθολικής εκκλησίας στην Κωνσταντινούπολη που δέχτηκε επίθεση

Στους πυροβολισμούς που σημειώθηκαν στην καθολική εκκλησία στην Κωνσταντινούπολη αναφέρθηκε ο Πάπας Φραγκίσκος από την πλατεία του Αγίου Πέτρου.

Ο πάπας Φραγκίσκος δήλωσε ότι βρίσκεται στο πλευρό της ιταλικής καθολικής εκκλησίας στην Κωνσταντινούπολη στην οποία σημειώθηκε ένοπλη επίθεση κατά την διάρκεια της λειτουργία με αποτέλεσμα τον θάνατο ενός ανθρώπου.

«Δηλώνω ότι βρίσκομαι στο πλευρό της κοινότητας της εκκλησίας Santa Maria Draperis στην Κωνσταντινούπολη, η οποία κατά την διάρκεια της λειτουργίας δέχθηκε ένοπλη επίθεση με έναν νεκρό και πολλούς τραυματίες», δήλωσε ο πάπας μετά την ολοκλήρωση της προσευχής στην Πλατεία του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό.

Ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Αντόνιο Ταγιάνι, επίσης, εξέφρασε την καταδίκη της κυβέρνησης της Ρώμης για το τραγικό συμβάν και πρόσθεσε: «Παρακολουθούμε την κατάσταση με την πρεσβεία και το προξενείο μας, είμαι βέβαιος ότι οι τουρκικές αρχές θα συλλάβουν τους υπεύθυνους».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τραμπ σε Νετανιάχου: «Αφοπλισμός της Χαμάς και να ξεκινήσει σύντομα η δεύτερη φάση της εκεχειρίας στη Γάζα»
«Επίκειται απονομή χάριτος στον Νετανιάχου, μίλησα με τον Χέρτζογκ» λέει ο Τραμπ – «Δεν έχω μιλήσει με τον Αμερικανό πρόεδρο» τον διαψεύδει ο Ισραηλινός πρόεδρος
Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ δίπλα στον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου κατά την άφιξή τους για συναντήσεις στο Mar-a-Lago στο Παλμ Μπιτς