Πέμπτη, 18 Απρ.
20oC Αθήνα

Πάπας Φραγκίσκος: Οι μετανάστες “είναι το σύμβολο όλων των απόκληρων”

Πάπας Φραγκίσκος: Οι μετανάστες “είναι το σύμβολο όλων των απόκληρων”
photo Reuters

Οι μετανάστες «είναι το σύμβολο όλων των απόκληρων της σημερινής παγκοσμιοποιημένης κοινωνίας» και έχουμε όλοι καθήκον να τους βοηθήσουμε, τόνισε ο πάπας Φραγκίσκος.

Ο πάπας Φραγκίσκος μίλησε μετά από λειτουργία στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου αναφορικά της έκτης επετείου από την επίσκεψή του στη Λαμπεντούζα και με παρόντες μόνο 250 προσκεκλημένους, ανάμεσά τους μετανάστες και διασώστες, ο πάπας υπογράμμισε ότι «οι πιο αδύναμοι και οι πιο ευάλωτοι θα πρέπει να λαμβάνουν βοήθεια».

«Αυτό, αδελφοί και αδελφές, είναι μία τεράστια ευθύνη, από την οποία δεν εξαιρείται κανείς. Είναι άνθρωποι. Δεν πρόκειται απλώς για κοινωνικά ή μεταναστευτικά ζητήματα! Δεν είναι μόνο μετανάστες», εξήγησε ο πάπας Φραγκίσκος, που είναι και ο ίδιος γιος Ιταλών μεταναστών στην Αργεντινή.

Ακόμη όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ αναφέρθηκε στην τύχη των μεταναστών «που πεθαίνουν στην προσπάθειά τους να διασχίσουν την έρημο», βασανίζονται και πέφτουν θύματα κακομεταχείρισης σε κέντρα κράτησης, προσπαθούν να διασχίσουν επικίνδυνες θάλασσας, που «εγκαταλείπονται σε κέντρα πάρα πολύ καιρό για να μπορούν αυτά να αποκαλούνται προσωρινά».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις