Κόσμος

Πάπας Φραγκίσκος: “Σώζονται οι τράπεζες και όχι οι άνθρωποι”

«Όταν χρεοκοπεί μια τράπεζα βρίσκονται, αμέσως κεφάλαια για να σωθεί. Όταν χρεοκοπεί η ανθρωπότητα δεν βρίσκεται, σχεδόν, ούτε κάποιο ελάχιστο ποσό για να σωθούν τα αδέλφια που υποφέρουν;», διερωτήθηκε σήμερα ο πάπας Φραγκίσκος από το Βατικανό.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

«Η Μεσόγειος, και όχι μόνο, έχει μετατραπεί σε κοιμητήριο. Πολλά κοιμητήρια κοντά σε τείχη, έχουν λερωθεί με το αίμα των αθώων», πρόσθεσε ο ποντίφικας, και χαρακτήρισε την κατάσταση των προσφύγων «τραγική».

Σήμερα, στο μεταξύ, διασώθηκαν βόρεια των ακτών της Λιβύης, σε επιχειρήσεις υπό τον συντονισμό της ιταλικής ακτοφυλακής, 2.185 άνθρωποι. Περισυνελέγησαν, όμως,  και δέκα πτώματα, σε απόσταση 40 περίπου ναυτικών μιλίων από τις λιβυκές ακτές.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Ανατριχιαστικό να αποκαλείται ανθρωπιστής ο Πούτιν»- Σάλος στις ΗΠΑ για το εγκώμιο από τον Γουίτκοφ
O ειδικός απεσταλμένος του Τραμπ προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στις ΗΠΑ αποκαλώντας τον Ρώσο πρόεδρο «ανθρωπιστή» - Ανοιχτός ο Πούτιν σε νέες συνομιλίες για την Ουκρανία τον Νοέμβριο
Πούτιν και Γουίτκοφ