Κυριακή, 5 Μαΐ
19oC Αθήνα

Πάπας για Παπούλια: Είναι ένας σοφός άνθρωπος

Πάπας για Παπούλια: Είναι ένας σοφός άνθρωπος

Ο Πάπας συνήθως βλέπει τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων για ένα τέταρτο. Η συνάντηση με τον Κάρολο Παπούλια κράτησε 40 λεπτά.

«Συγχαρητήρια για τον Πρόεδρό σας. Είναι ένας σοφός άνθρωπος» τόνισε ο Πάπας Φραγκίσκος μετά τη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια που διήρκησε 40 λεπτά.

Ο Κάρολος Παπούλιας χαρακτήρισε τη συνάντηση “ενδιαφέρουσα” και “εγκάρδια”. “Συζήτησαμε θέματα κοινού ενδιαφέροντος, αλλά και θέματα τα οποία άπτονται της περιοχής μας και της περιφέρειας. Νομίζω ότι είναι ένας πεφωτισμένος προκαθήμενος της Καθολικής Εκκλησίας με εξαιρετική κοινωνική ευαισθησία, την οποία εκφράζει και στους λόγους του. Νομίζω ότι είναι ένας Πάπας, της ειρήνης, της ανθρωπιάς και της αλληλεγγύης”.


Σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ για τη δήλωση του Πάπα ότι «ο Κ. Παπούλιας είναι ένας σοφός άνθρωπος» και για τη μεγάλη εγκαρδιότητα της όλης συνάντησης, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας απάντησε: «Ακριβώς, το κλίμα ήταν πάρα πολύ εγκάρδιο με αναφορές στα παιδικά χρόνια του Πάπα, που 13 χρόνων, στην Αργεντινή, δούλευε για να χρηματοδοτήσει τις σπουδές του και η παρατήρησή μου είναι ότι ένας νέος, ένα παιδί, που περνά αυτές τις δυσκολίες, γίνεται εξαιρετικά ευαίσθητος στα θέματα κοινωνικής αλληλεγγύης και ανθρωπιάς».

Όπως είπε ο Πάπας, ο Κάρολος Παπούλιας τον κάλεσε στην Ελλάδα προσθέτοντας πως μια επίσκεψη στη χώρα μας είναι κάτι που θα του άρεσε πολύ.

Ο Κάρολος Παπούλιας έκανε δώρο στον Ποντίφικα ένα βιβλίο για τη «λάμψη της ορθοδοξίας», ενώ ο Φραγκίσκος χάρισε στον πρόεδρο της Δημοκρατίας ένα μικρό χάλκινο ανάγλυφο «άγγελο της ειρήνης που νικά το κακό» και ένα βιβλίο με αποστολικές του ομιλίες.

Σε εγκάρδιο, επίσης, κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του κ. Παπούλια με τον πρωθυπουργό του Βατικανού και σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός Παιδείας, Κ. Αρβανιτόπουλος, είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει το νομοσχέδιο για την αναγνώριση του νομικού προσώπου της Καθολικής Εκκλησίας, στην Ελλάδα.

Διαβάστε

”Όπως διώξαμε τους Τούρκους, θα σπάσουμε τον κλοιό της τρόικας” Video

Το μήνυμα του Κ. Παπούλια για την 25η Μαρτίου

Ο Παπούλιας θα συναντήσει την Παρασκευή τον Πάπα Φραγκίσκο

Το μήνυμα του Παπούλια για το θάνατο του Τάσου Μητσόπουλου

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε