Site icon NewsIT
13:55 Τετάρτη 1 Απριλίου 2026

Πάπας Λέων: Νέα έκκληση για εκεχειρία – «Θα χρειαζόταν για το Καθολικό Πάσχα»

«Με πληροφόρησαν ότι ο πρόεδρος Τραμπ φέρεται να δήλωσε ότι θέλει να βάλει τέλος στην σύρραξη» συμπλήρωσε ο ποντίφικας

Ο πάπας Λέων ΙΔ' / Reuters

Ο πάπας Λέων ΙΔ’, μιλώντας στους δημοσιογράφους, ευχήθηκε να μπορέσει να επιτευχθεί εκεχειρία και να σταματήσει -έστω και προσωρινά- ο πόλεμος στο Ιράν τις ημέρες του Καθολικού Πάσχα. «Υπάρχουν ενδείξεις ότι ο πόλεμος θα μπορούσε να τελειώσει, ίσως, ακόμη και πριν από το Πάσχα. Το ελπίζουμε», πρόσθεσε ο ποντίφικας. 

«Με πληροφόρησαν ότι ο πρόεδρος Τραμπ φέρεται να δήλωσε ότι θέλει να βάλει τέλος στην σύρραξη. Ας ελπίζουμε να προσπαθεί να βρει μια διέξοδο, να βρει έναν τρόπο για να μειώσει την βία και τους βομβαρδισμούς.

Είναι κάτι που μπορεί να συμβάλει σημαντικά στον περιορισμό του ολοένα και αυξανόμενου μίσους στην Μέση Ανατολή και όχι μόνον» είπε χαρακτηριστικά ο πάπας Λέων ΙΔ’ για τον πόλεμο κατά του Ιράν.

«Κάνουμε συνεχείς εκκλήσεις υπέρ της ειρήνης, αλλά  δυστυχώς πολλοί άνθρωποι στηρίζουν την προαγωγή του μίσους, της βίας και του πολέμου.  Απευθύνω νέα έκκληση, καλώντας κυρίως τους Χριστιανούς να ζήσουν το Πάσχα, έχοντας επίγνωση  ότι ο Ιησούς είναι ακόμη εσταυρωμένος», κατέληξε ο Λέων ο ΙΔ’.

Ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή συνεχίζεται και ΕΔΩ είναι όλες οι τελευταίες εξελίξεις.

Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version