Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Πάπας Βενέδικτος: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του στο Βατικανό

Πάπας Βενέδικτος: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του στο Βατικανό
Reuters

Σε λαϊκό προσκύνημα στο Βατικανό τέθηκε η σορός του πάπα Βενέδικτου, ο οποίος πέθανε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς σε ηλικίας 95 ετών. Δεκάδες χιλιάδες έχουν ήδη συγκεντρωθεί στο Βατικανό για να αποτίσουν φόρο τιμής.

Η κηδεία του πάπα Βενέδικτου θα γίνει την Πέμπτη και θα τελεστεί από τον πάπα Φραγκίσκο. Είναι η πρώτη φορά που ένας πάπας θα τα ταφεί από τον διάδοχό του.

Από νωρίς το πρωί πλήθος κόσμου βρέθηκε στο Βατικανό για να αποχαιρετήσει τον αείμνηστο πάπα. Ιερείς, μοναχές και πιστοί από όλο τον κόσμο στάθηκαν για ώρες στην ουρά, αναπολώντας τα διδάγματα που άφησε πίσω του ο Πάπας Βενέδικτος. 

Έχει ήδη σχηματισθεί, την ώρα αυτή, ουρά 10.000 ανθρώπων. 

Ο Βενέδικτος ήταν ο πρώτος πάπας που παραιτήθηκε το 2013 έπειτα από 600 χρόνια.

Η σορός του ποντίφικα θα βρίσκεται σε λαϊκό προσκύνημα με ανοιχτό φέρετρο επί τρεις ημέρες στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου, στο Βατικανό.

Οι πιστοί θα μπορούν να προσκυνούν τη σορό του μέχρι τις 7 το απόγευμα.

Η κηδεία του θα γίνει την Πέμπτη στην πλατεία του Αγίου Πέτρου και η σορός του θα ταφεί στην κρύπτη της Βασιλικής.

Από τους πρώτους που μετέβησαν στον Άγιο Πέτρο, ήταν ο Ιταλός πρόεδρος της Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα και η Ιταλίδα πρωθυπουργός, Τζόρτζια Μελόνι. 

Το Βατικανό έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες με την σορό του πάπα Βενέδικτου.

Αναμένεται να παρακολουθήσουν την τελετή περίπου 60.000 Καθολικοί πιστοί.

Στην περιοχή της πλατείας του Αγίου Πέτρου βρίσκονται ήδη 1.000 αστυνομικοί και πάνω από 500 εθελοντές, για την ρύθμιση πρακτικών θεμάτων, όπως την ομαλή συγκέντρωση των πιστών και την τήρηση όλων των κανόνων ασφαλείας.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις