Κόσμος

Παπούα Νέα Γουινέα: Εξερράγη το ηφαίστειο Ουλαγούν, ένα από τα πιο επικίνδυνα στον κόσμο

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Το ηφαίστειο Ουλαγούν στο βορειοανατολικό τμήμα της Παπούας Νέας Γουινέας άρχισε να εκρήγνυται νωρίς σήμερα το πρωί, στέλνοντας τέφρα στον ουρανό, προτού στη συνέχεια σταματήσει χωρίς να υπάρξουν τραυματίες.

Η υπηρεσία διαχείρισης γεωκινδύνων της χώρας ανακοίνωσε ότι από το ηφαίστειο σημειώθηκαν για περίπου 15 λεπτά «συνεχείς και ισχυρές εκλύσεις πυκνών νεφών γκρίζας τέφρας».

Το ηφαίστειο αυτό, ένα από τα πιο επικίνδυνα παγκοσμίως, βρίσκεται στον κατάλογο με τα 16 «ηφαίστεια της δεκαετίας», τα οποία αποτελούν αντικείμενο επιστημονικής έρευνας διότι παρουσιάζουν μεγάλο κίνδυνο ισχυρών εκρήξεων.

Η έκρηξη έστειλε σύννεφα καπνού σε ύψος περίπου 3.000 μέτρων, τα οποία λόγω του αέρα μετακινήθηκαν προς τα βορειοδυτικά, με τέφρα να πέφτει σε διάφορα σημεία.

Το ηφαίστειο βρίσκεται σε μια απομονωμένη συστάδα νησιών στο αρχιπέλαγος Μπίσμαρκ βόρεια της Παπούας Νέας Γουινέας.

Λόγω μιας σειράς εκρήξεων που σημειώθηκαν το 2019 στο Ουλαγούν χιλιάδες άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

Δείτε βίντεο από τις εκρήξεις του 2019

https://www.youtube.com/watch?v=vSbOfjhOn-c

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Υπέρ της νέας προεδρικής υποψηφιότητας του Ερντογάν τάσσεται το κόμμα του - Εκλογές στις 14 Μαΐου του 2028
«Μία από τις σημαντικές συναινέσεις του έθνους μας είναι ο πρόεδρός μας να συνεχίσει την πορεία του ως πρόεδρος και να οδηγήσει την Τουρκία σε μια ισχυρότερη ηγεσία», είπε ο αντιπρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος, Αμπντουλχαμίτ Γκιουλ
Ταγιπ ερντογαν
Με τρεις έδρες διαφορά οι σοσιαλδημοκράτες κέρδισαν τις εκλογές στη Σουηδία - Παραιτείται ο πρωθυπουργός Ουλφ Κρίστερσον
Το εκλογικό αποτέλεσμα ανοίγει τον δρόμο για κυβερνητική αλλαγή, με την Μαγκνταλένα Άντερσον να αναμένεται να επιστρέψει στην πρωθυπουργία έπειτα από τέσσερα χρόνια στην αντιπολίτευση
Η Μαγκνταλένα Άντερσον και ο Ουλφ Κρίστερσον