Τετάρτη, 24 Απρ.
24oC Αθήνα

Παραδόθηκε στο FBI στενός συνεργάτης του Ντόναλντ Τραμπ!

Παραδόθηκε στο FBI στενός συνεργάτης του Ντόναλντ Τραμπ!

– Τρίζει η καρέκλα του Ντόναλντ Τραμπ
– Στα χέρια του FBI ένας από τους ανθρώπους που τον εξέλεξαν πρόεδρο των ΗΠΑ
– Ο Πολ Μάναφορτ ήταν επικεφαλής της προεκλογικής του εκστρατείας

Αρχή του τέλους για τον Ντόναλντ Τραμπ; Κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι στον Λευκό Οίκο δεν αισθάνονται σήμερα τόσο καλά.

Ο πρώην διευθυντής της προεκλογικής εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ, ο Πολ Μάναφορτ, έφθασε σήμερα το πρωί στο FBI. Κλήθηκε να παραδοθεί στη δικαιοσύνη στο πλαίσιο της έρευνας για τη φερόμενη ρωσική ανάμιξη στις αμερικανικές εκλογές του Νοεμβρίου 2016, την οποία διεξάγει ο ειδικός εισαγγελέας Ρόμπερτ Μιούλερ.

Ένας συνεργάτης του Πολ Μάναφορτ, ο Ρικ Γκέιτς, κλήθηκε επίσης να παραδοθεί στις αρχές. Πρόκειται για τις πρώτες απαγγελίες κατηγοριών στο πλαίσιο αυτής της έρευνας.

Σύμφωνα με τους New York Times, το όνομα του Ρικ Γκέιτς εμφανίζεται σε έγγραφα εταιρειών με έδρα την Κύπρο μέσω των οποίων ο Πολ Μάναφορτ φαίνεται ότι έλαβε πληρωμές προερχόμενες από την ανατολική Ευρώπη.

Ο Πολ Μάναφορτ διηύθυνε την προεκλογική εκστρατεία του Ντόναλντ Τραμπ μέχρι τον Αύγουστο 2016, πριν υποχρεωθεί να παραιτηθεί μετά κυρίως τις αποκαλύψεις για τις σχέσεις του με φιλορώσους ουκρανούς ολιγάρχες.

Στα τέλη Ιουλίου το FBI είχε ερευνήσει ένα από τα σπίτια του και είχε κατασχέσει έγγραφα.

Το Γαλλικό Πρακτορείο σημειώνει πως πρόκειται για τις πρώτες απαγγελίες κατηγοριών στο πλαίσιο της έρευνας για ανάμιξη της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου 2016.

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις