Δευτέρα, 17 Ιουν.
31oC Αθήνα

Παραδοχή από Ισραήλ: Εμείς φταίμε για τον θάνατο των αμάχων στη Ράφα

Παραδοχή από Ισραήλ: Εμείς φταίμε για τον θάνατο των αμάχων στη Ράφα

Στην παραδοχή ότι η αεροπορική επιδρομή «κατά διοικητών της Χαμάς» προκάλεσε πυρκαγιά, στην οποία οφείλονται οι θάνατοι των παλαιστινίων αμάχων προχώρησε η κυβέρνηση του Ισραήλ.

Το υπουργείο Υγείας της Χαμάς ανακοίνωσε ότι 45 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους από την επιδρομή του Ισραήλ στον καταυλισμό προσφύγων στην Ράφα.

«Η σφαγή στην Ράφα χθες προκάλεσε των θάνατο 45 μαρτύρων, ανάμεσά τους 23 γυναίκες, παιδιά και ηλικιωμένοι – 249 άνθρωποι τραυματίσθηκαν», αναφέρεται στην ανακοίνωση της Χαμάς.

Να σημειωθεί ότι δεκάδες Παλαιστίνιοι έχασαν τη ζωή τους από αεροπορικές επιδρομές που πραγματοποίησε το Ισραήλ σε έναν καταυλισμό εκτοπισμένων, στην περιοχή στη Ράφα στη νότια Λωρίδα της Γάζας,

Η υπηρεσία Πολιτικής Άμυνας της Γάζας επιβεβαίωσε τα ισραηλινά πλήγματα σε αυτήν την περιοχή όπου, σύμφωνα με την υπηρεσία, διαμένουν περίπου 100.000 άνθρωποι, εκτοπισμένοι από άλλες περιοχές του παλαιστινιακού θύλακα, λόγω του πόλεμο του Ισραήλ.

Πρόκειται για τον καταυλισμό Ταλ Αλ-Σουλτάν με έναν γιατρό να προσθέτει ότι δεκάδες τραυματίστηκαν από τη φωτιά που ακολούθησε μετά τους βομβαρδισμούς.

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις