Πέμπτη, 18 Απρ.
20oC Αθήνα

Παραδοχή Ισραηλινών: “Έγιναν λάθη στην επέμβαση κατά του στολίσκου”

ΦΩΤΟ REUTERS

Λάθη σε ανώτερο επίπεδο κατά το σχεδιασμό της επέμβασης στο “Στόλο της Ελευθερίας” με συνέπεια το θάνατο 9 Τούρκων ακτιβιστών παραδέχεται για πρώτη φορά ο ισραηλινός στρατός.

Διαπράχθηκαν λάθη από την ανώτερη βαθμίδα στρατιωτικών κατά τον σχεδιασμό της επέμβασης κατά του στολίσκου των ακτιβιστών που επιχείρησαν να σπάσουν τον αποκλεισμό της Γάζας για να προσφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια στους αποκλεισμένους από το Ισραήλ Παλαιστίνιους, παραδέχτηκε μιλώντας στον Τύπο ο απόστρατος στρατηγός Γιόρα Εϊλάντ, τονίζοντας πως τα λάθη αυτά οδήγησαν “τελικώς σε ένα αποτέλεσμα που κανείς δεν το ευχόταν”.

Ο Εϊλάντ είναι επιφορτισμένος να ελέγχει την πορεία της στρατιωτικής έρευνας για το αιματηρό συμβάν της 31ης Μαϊου κατά την ισραηλινή επέμβαση εναντίον του στολίσκου, μια πράξη που ξεσήκωσε τη διεθνή κοινή γνώμη και προκάλεσε ρήξη στις σχέσεις του Ισραήλ με την Τουρκία.

Εκτός από την ανωτέρω στρατιωτική έρευνα διενεργούνται και δύο ακόμα στο Ισραήλ μια ανεξάρτητη με τη συμμετοχή και ξένων και μια κρατική που ανακοινώθηκε ότι ξεκίνησε στις 15 Ιουνίου, αφότου το Ισραήλ αρνήθηκε τη πρόταση να γίνει μια διεθνής έρευνα για το θλιβερό γεγονός.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε