Τρίτη, 23 Απρ.
22oC Αθήνα

Παραγουάη: Ενισχύει τη φύλαξη στα σύνορα με Βραζιλία λόγω κορονοϊού

Παραγουάη: Ενισχύει τη φύλαξη στα σύνορα με Βραζιλία λόγω κορονοϊού
photo Reuters

Η ταχεία εξάπλωση του νέου κορονοϊού στη Βραζιλία συνιστά «μια μεγάλη απειλή» για την Παραγουάη, σύμφωνα με τον πρόεδρο Μάριο Άμπντο.

Η Παραγουάη έχει κατορθώσει να συγκρατήσει την εξέλιξη της πανδημίας τους τελευταίους δύο μήνες επιβάλλοντας αυστηρά μέτρα απαγόρευσης, όμως

πάνω από τα μισά από τα 563 κρούσματα του ιού που έχουν καταγραφεί στην χώρα είναι μεταξύ ατόμων που εισήλθαν στη χώρα από τη Βραζιλία, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Υγείας. ‘

Οι περισσότεροι άνθρωποι με την ασθένεια στην Παραγουάη έχουν τεθεί σε καραντίνα σε καταφύγια που φυλάσσονται από τον στρατό.

Οι παραγουανές αρχές ανησυχούν για την ταχεία εξάπλωση της νόσου τις τελευταίες ημέρες. Η Βραζιλία και η Παραγουάη μοιράζονται σύνορα μήκους 400 χιλιομέτρων, όπου επικρατούν συνήθως χαλαροί έλεγχοι.

«Η Βραζιλία είναι ίσως σήμερα το μέρος με την ταχύτερη εξάπλωση του νέου κορονοϊού στον κόσμο, και αυτό είναι μια μεγάλη απειλή για τη χώρα μας», δήλωσε ο Άμπντο σε δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια περιοδείας του στο νότιο τμήμα της χώρας.

«Έχω ήδη ενισχύσει και στρατιωτικοποιήσει τα πιο ευάλωτα μέρη των συνόρων», είπε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις