Κόσμος

Παραληρεί ο εμπνευστής της “Γαλάζιας Πατρίδας”: Ο σεισμός αποδεικνύει ότι η Σάμος ανήκει στην υφαλοκρηπίδα μας

Σε νέες απίστευτες, παραληρηματικές δηλώσεις προχώρησε ο εμπνευστής της “Γαλάζιας Πατρίδας” και του τουρκολιβυκού μνημονίου, Αμιράλ Τζιχάτ Γιαϊτζί.

Αναφερόμενος στον φονικό σεισμό των 6,7 Ρίχτερ, που σημειώθηκε την περασμένη Παρασκευή (30.10.2020), υποστήριξε προκλητικά ότι “αυτός ο οδυνηρός σεισμός στη «Θάλασσα των Νήσων» επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά ότι ελληνικά νησιά όπως η Σάμος, που βρίσκονται κοντά στις τουρκικές ακτές, ανήκουν στην τουρκική υφαλοκρηπίδα. Απόδειξη πως η ηπειρωτική Ελλάδα δεν επηρεάστηκε από τον σεισμό, απεναντίας η Σμύρνη, η 3η μεγαλύτερη πόλη της Τουρκίας, υπέστη σοβαρές ζημιές”.

Επιπλέον, ισχυρίστηκε πως τα ελληνικά νησιά που βρίσκονται κοντά στα τουρκικά παράλια, αποτελούν “φυσική προέκταση της υφαλοκρηπίδας της ηπειρωτικής χώρας”.

Πηγή: aydinik

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Σκέφτηκα να αυτοκτονήσω, δε μπορώ χωρίς χάπια» - Συγκλονίζει ο συγγραφέας του «Γόμορρα», Ρομπέρτο Σαβιάνο
«Όσοι με κατηγορούν ότι ρεζίλεψα την Νάπολη, θα έπρεπε να προβληματιστούν: αφού την ρεζίλεψα, για ποιο λόγο θέλουν να έρθουν να την επισκεφθούν απ' όλη την Ιταλία;»
Ο Ρομπέρτο Σαβιάνο