Κόσμος

Παραλύει από το πολικό ψύχος η Τουρκία

Το πολικό ψύχος και οι έντονες χιονοπτώσεις προκαλούν σοβαρά προβλήματα στο οδικό δίκτυο της Τουρκίας, αλλά και στις ακτοπλοϊκές και αεροπορικές μεταφορές, σε όλη τη χώρα.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σήμερα έχουν ήδη ακυρωθεί περισσότερες από 350 πτήσεις, από τα αεροδρόμια Ατατούρκ και Σαμπιχά Γκιοκτσέν της Κωνσταντινούπολης, ενώ τις τελευταίες τέσσερις μέρες έχουν ακυρωθεί περισσότερες από 950 πτήσεις συνολικά. Οι διελεύσεις από τον Βόσπορο διακόπηκαν και στις δύο κατευθύνσεις, ένω έχουν ακυρωθεί και όλα τα δρομολόγια της ακτοπλοΐας στον Βόσπορο. Επίσης ακυρώθηκαν τα περισσότερα δρομολόγια των καταμαράν στη θάλασσα του Μαρμαρά.

Περισσότερα από 1000 χωριά παραμένουν αποκλεισμένα. Τα 795 από αυτά είναι στην επαρχία της Σεβάστειας. Πριν από λίγο έκλεισε ο δρόμος που ενώνει τα Δαρδανέλια με την Προύσα και το Μπαλίκεσιρ. Σε 36 πόλεις, μεταξύ των οποίων και η Κωνσταντινούπολη, έκλεισαν προληπτικά σχολεία.

Το ύψος του χιονιού στην Κωνσταντινούπολη σε ορισμένες συνοικίες στα δυτικά προάστια της πόλης έχει ξεπεράσει το 1,22μ. , στο κέντρο της πόλης τους 25 πόντους και στα ασιατικά προάστια τους 15 πόντους. Οι Αρχές με τεράστιες προσπάθειες κρατούν ανοιχτές τις κεντρικές αρτηρίες.

Η μετεωρολογική υπήρεσία προειδοποιεί για επιδείνωση του καιρού από το μεσημέρι.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Οι «3 σωματοφύλακες» που πήρε ο Τραμπ κατά την φυγάδευση από την Τουρκία και οι 2 υπουργοί που άφησε στο Air Force One
Μάρκο Ρούμπιο και Σκοτ Μπέσεντ παρέμειναν στο προεδρικό αεροσκάφος ενώ ο Ντόναλντ Τραμπ βρίσκονταν στο φορτηγό τροφοδοσίας ψάχνοντας δρομολόγιο διαφυγής
Ντόναλντ Τραμπ
Ο Ντόναλντ Τραμπ ελπίζει στην οικονομική ασφυξία του Ιράν: «Είναι χρεοκοπημένοι, μισο-διαπραγματεύομαστε μαζί τους»
Έχει διαβεβαιώσει πως ο πληθωρισμός στο Ιράν ξεπερνά το 300%, κάτι που επανέλαβε χθες μέσω Truth Social, υποστηρίζοντας ακόμη ότι «οι εναπομείναντες στρατιώτες τους είναι απλήρωτοι»
Ντόναλντ Τραμπ