Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Παραπέμπουν σε δίκη τον Μαδούρο για πραξικόπημα [pics, vid]

Μετά από επεισοδιακή συνεδρίαση που διακόπηκε από υποστηρικτές του προέδρου της Βενεζουέλας, το Κογκρέσο αποφάσισε να παραπέμψει τον Νικολάς Μαδούρο σε δίκη για πραξικόπημα.

Η αντιπολίτευση δεσμεύτηκε να τον οδηγήσει σε δίκη τον Νικολάς Μαδούρο μετά από απόφαση δικαστηρίου προσκείμενου στη σοσιαλιστική κυβέρνησή του την Πέμπτη να αναστείλει την εκστρατεία συλλογής υπογραφών για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος σχετικά με την απομάκρυνσή του. O Julio Borges υποστήριξε μάλιστα ότι οργανώθηκε πραξικόπημα με κρατική συμμετοχή. “Θα κάνουμε δίκη κατά του προέδρου Νίκολας Μαδούρο για να αποκαλυφθεί ο ρόλος του στη ρήξη με τη δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Οι πύρινοι λόγοι διακόπηκαν όταν στην αίθουσα εισέβαλαν υποστηρικτές του Νίκολας Μαδούρο με κόκκινα μπλουζάκια που φώναζαν “θα πέσει το Κογκρέσο”. Δεν έγινε κατανοητό πώς μπήκαν στο βαριά φυλασσόμενο κτίριο που βρίσκεται υπό τον έλεγχο της αντιπολίτευσης μετά τις εκλογές. Οι διαδηλωτές άρχισαν να αποχωρούν όταν ο αρχηγός του Σοσιαλιστικού Κόμματος Jorge Rodriguez τους ζήτησε να φύγουν από το κτίριο, με την αντιπολίτευση να τον χρεώνει πως κατηύθυνε τη διαμαρτυρία.

Ο εκπρόσωπος της αντιπολίτευσης Jesus Torrealba είπε πως η διαμαρτυρία ήταν ένα τέλειο παράδειγμα της καταγγελίας τους πως έχει καταλυθεί η δημοκρατία. “Το γεγονός πως οι άνθρωποι που εξελέγησαν από 7,5 εκατομμύρια πολίτες φιμώθηκαν από 300 τραμπούκους συνοψίζει την κατάσταση καλύτερα από οποιονδήποτε λόγο”, υπογράμμισε.

Προτάθηκε να αντικατασταθούν οι υπάλληλοι των εθνικών εκλογών και οι δικαστικοί του Ανώτατου Δικαστηρίου, με τις δημοσκοπήσεις να δείχνουν πως το 80% των ψηφοφόρων θέλει να αποχωρήσει ο Νικολάς Μαδούρο. Σε περίπτωση ωστόσο που αναληφθεί νομική δράση κατά του προέδρου της Βενεζουέλας, η χώρα θα οδηγηθεί σε περαιτέρω συνταγματική κρίση.

Πηγή: Abcnews

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε