Κόσμος

Παραπονιάρης και μετριόφρων ο Τραμπ! “Μου αξίζει το Νόμπελ Ειρήνης αλλά δεν θα μου το δώσουν”

Ο Ντόναλντ Τραμπ θεωρεί πως του αξίζει το Νόμπελ Ειρήνης για το έργο που έχει κάνει με τη Συρία και τη Βόρεια Κορέα αλλά θεωρεί οτι δεν θα του το δώσουν ποτέ.

Ο κ. Τραμπ εξέφρασε το παράπονο πως ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα κέρδισε το Νόμπελ Ειρήνης το 2009, λίγους μήνες αφότου ανέλαβε τα καθήκοντά του.

[read4more]

“Το έδωσαν στον Ομπάμα. Δεν ήξερε ούτε καν γιατί το κέρδισε. Ήταν πρόεδρος για περίπου 15 δευτερόλεπτα και πήρε το Νόμπελ. Είπε: Ω, γιατί το κέρδισα;” σχολίασε ειρωνικά ο Τραμπ και πρόσθεσε: “Εγώ, πιθανότατα δεν θα το πάρω ποτέ”.

Ο Τραμπ μάλιστα ισχυρίστηκε ότι έσωσε 3 εκατομμύρια ανθρώπους στην ανταρτοκρατούμενη επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας αφού προειδοποίησε τη Ρωσία, το Ιράν και τη συριακή κυβέρνηση για μια σχεδιαζόμενη επίθεση. “Κανείς δεν μιλάει για αυτό”, είπε.

Μάλιστα όπως δήλωσε ο Ντόναλντ Τραμπ, ο πρωθυπουργός της Ιαπωνία του έστειλε μια επιστολή πέντε σελίδων με την οποία τον προτείνει για το Νόμπελ Ειρήνης επειδή ξεκίνησε συνομιλίες με τη Βόρεια Κορέα.

“Ξέρετε γιατί; Επειδή πετούσαν ρουκέτες και πύραυλοι πάνω από την Ιαπωνία. Τώρα, ξαφνικά, αισθάνονται ωραία. Αισθάνονται ασφαλείς. Εγώ το έκανα αυτό”, συνέχισε, εξηγώντας ότι η κυβέρνηση του Ομπάμα “δεν θα μπορούσε να το κάνει”.

Πέρσι τον Απρίλιο, ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Μουν Τζε-Ιν είπε ότι αξίζει το Νόμπελ στον Αμερικανό πρόεδρο για τις προσπάθειες που κατέβαλε να διαπραγματευτεί τον τερματισμό του πυρηνικού προγράμματος της Βόρειας Κορέας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η λαμπερή τελετή για τα εγκαίνια του Μεγάλου Αιγυπτιακού Μουσείου στο Κάιρο - Εντυπωσιακό σόου με drone και πυροτεχνήματα
Περίπου 80 επίσημες αντιπροσωπείες παραβρέθηκαν στην τελετή, από τις οποίες «40 είχαν επικεφαλής βασιλείς, πρίγκιπες, αρχηγούς κρατών ή κυβερνήσεων»
REUTERS
8
Στη φυλακή 38χρονη για την «κλοπή του αιώνα» στο Λούβρο - Ήταν ο «δορυφόρος» της ληστρικής επιδρομής
Ένας Αλγερινός και ένας οδηγός ταξί, οι οποίοι είχαν ήδη συλληφθεί θεωρείται ότι είναι οι δύο που διέρρηξαν την γκαλερί «Apollon», αφαιρώντας σπάνια αντικείμενα αξίας άνω των 86 εκατομμυρίων ευρώ
Κόσμος στη γυάλινη Πυραμίδα του μουσείου του Λούβρου