Κυριακή, 5 Μαΐ
16oC Αθήνα

Παρατείνεται η απαγόρευση νυκτερινής εξόδου στην Αυστρία – Ραγδαία η αύξηση των κρουσμάτων

κορονοϊός Αυστρία
Φωτογραφία Αρχείου / Reuters

Παρατείνεται η απαγόρευση της νυκτερινής κυκλοφορίας στην Αυστρία, ενώ τα υπόλοιπα μέτρα που προβλέπει το “μερικό lockdown” για την αναχαίτιση της πανδημίας του κορονοϊού εξακολουθούν ούτως ή άλλως να ισχύουν μέχρι το τέλος Νοεμβρίου. Το μέτρο θα ισχύει μέχρι τις 22 Νοεμβρίου, μεταξύ 8.00 το βράδυ και 6.00 το πρωί.

Η Βουλή έπρεπε να προχωρήσει στην παράταση αυτή, καθώς, στη βάση της αυστριακής νομοθεσίας οι περιορισμοί εξόδου – όπως η απαγόρευση της νυκτερινής κυκλοφορίας — μπορούν να επιβληθούν μόνον για ένα δεκαήμερο. Τα υπόλοιπα μέτρα που προβλέπει το “μερικό lockdown“, το οποίο ισχύει από την 3η Νοεμβρίου, εξακολουθούν ούτως ή άλλως να ισχύουν μέχρι το τέλος Νοεμβρίου, όπως είχε αποφασίσει σχετικά η ομοσπονδιακή κυβέρνηση συνασπισμού.

Από την απαγόρευση της κυκλοφορίας υπάρχουν εξαιρέσεις, όπως για την άσκηση επαγγελματικών δραστηριοτήτων, για την κάλυψη βασικών αναγκών της καθημερινότητας, για την μέριμνα και περίθαλψη προσώπων με ανάγκη υποστήριξης, καθώς επίσης για αντιμετώπιση κινδύνων ζωής και περιουσίας, αλλά και για σωματική άσκηση.

Click4more: «Καμπανάκι» ΠΟΥ: Ο κορονοϊός δεν έχει κουραστεί

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τον Οργανισμό για την Υγεία και την Ασφάλεια των Τροφίμων, η επίπτωση των 7 ημερών, δηλαδή ο αριθμός των νέων λοιμώξεων με κορονοϊό το προηγούμενο επταήμερο, είναι τώρα 496 ανά 100.000 κατοίκους.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν στην Αυστρία 3.549 ασθενείς σε νοσοκομειακή περίθαλψη, 495 από αυτούς σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, ο αριθμός των νέων μολύνσεων ανήλθε σε 7.514, από τις οποίες οι 1.427 καταγράφηκαν στην πρωτεύουσα Βιέννη, ενώ, από την εμφάνιση του νέου κορονοϊού στη χώρα, 1.473 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από επιπλοκές του Covid-19.

Click4more: H μετάλλαξη του κορονοϊού Ν439Κ που τρομάζει τους επιστήμονες

Για πρώτη φορά τα νέα κρούσματα ξεπέρασαν τα 9.000

Ο ημερήσιος αριθμός νέων κρουσμάτων κορονοϊού στην Αυστρία ξεπέρασε για πρώτη φορά τα 9.000, σύμφωνα με τα όσα μετέδωσαν την Πέμπτη (12/11) τοπικά μέσα ενημέρωσης. Το προηγούμενο ημερήσιο ρεκόρ νέων κρουσμάτων ήταν το Σάββατο, με 8.241 μολύνσεις.

Το τελευταίο 24ωρο στην Αυστρία – όπως έγραψαν οι εφημερίδες Kronen Zeitung και Oesterreich πριν από την ανακοίνωση του επίσημου απολογισμού – συνολικά καταγράφηκαν 9.105 νέα κρούσματα. Και αυτό, την ώρα που η κυβέρνηση αντιμετωπίζει αυξανόμενη πίεση για να επιβάλει αυστηρότερα μέτρα ώστε να θέσει υπό έλεγχο την πανδημία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις