Κόσμος

Παρίσι: Αυτός είναι ο 47χρονος καθηγητής που αποκεφαλίστηκε (pics)

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Εικόνες του καθηγητή που αποκεφαλίστηκε από Τσετσένο στο Παρίσι έρχονται στο φως της δημοσιότητας, με το έγκλημα αυτό να έχει συγκλονίσει τον κόσμο.

Πρόκειται για τον Σάμιουελ Πάτι, ηλικίας 47 ετών, ο οποίος δεχόταν απειλές για τη ζωή του πριν από τη φρικιαστική δολοφονία.

kathigitis

Ο ένοπλος, ένας 18χρονος Τσετσένος που γεννήθηκε στη Μόσχα, επιτέθηκε και αποκεφάλισε τον άνδρα, φωνάζοντας “Αλλάχου Άκμπαρ”, και τελικά εξουδετερώθηκε από την Αστυνομία. 

Αρχικά, η Αστυνομία διέψευδε τον αποκεφαλισμό και έκανε λόγο για μαχαίρωμα στον λαιμό, αλλά στη συνέχεια επιβεβαίωσε ότι ο δράστης αποκεφάλισε το θύμα. 

Καστέξ: Η Γαλλία θα αντιδράσει

“Η Γαλλία θα αντιδράσει με την μεγαλύτερη αυστηρότητα” δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ.

“Μέσω ενός από τους υπερασπιστές της, η Δημοκρατία είναι αυτή που χτυπήθηκε στην καρδιά από την ισλαμιστική τρομοκρατία”, σημειώνει σε μήνυμά του στο Twitter ο Γάλλος πρωθυπουργός.

“Σε αλληλεγγύη προς τους καθηγητές του, το κράτος θα αντιδράσει με την μεγαλύτερη αυστηρότητα έτσι ώστε η Δημοκρατία και οι πολίτες της να ζουν ελεύθεροι! Ποτέ δεν θα εγκαταλείψουμε. Ποτέ”, προσθέτει στο μήνυμά του ο Ζαν Καστέξ.

A view shows the scene of a stabbing attack in the Paris suburb of Conflans St Honorine, France, October 16, 2020. REUTERS

Φον ντερ Λάιεν: Η σκέψη μου είναι στους εκπαιδευτικούς

“Η σκέψη μου” στρέφεται στους εκπαιδευτικούς “στη Γαλλία και παντού στην Ευρώπη” μετά την δολοφονία καθηγητή ιστορίας σχολείου της Κονφλάν Σεντ Ονορίν, κοντά στο Παρίσι, δήλωσε σήμερα η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

“Αισθάνθηκα φρίκη όταν ενημερώθηκα για την δολοφονία ενός καθηγητή στην Κονφλάν Σεντ Ονορίν. Εκφράζω τα συλλυπητήριά μου στην οικογένειά του και στους Γάλλους. Η σκέψη μου στρέφεται επίσης στους εκπαιδευτικούς στη Γαλλία και παντού στην Ευρώπη. Χωρίς αυτούς δεν υπάρχουν πολίτες. Χωρίς αυτούς δεν υπάρχει δημοκρατία”, αναφέρει σε μήνυμά της στο Twitter.

Η δολοφονία του καθηγητή, ο οποίος έδειξε στους μαθητές του σκίτσα του Μωάμεθ, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, έχει συγκλονίσει τη Γαλλία. Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν χαρακτήρισε την ενέργεια αυτή “ισλαμιστική τρομοκρατική επίθεση”.

A view shows the scene of a stabbing attack in the Paris suburb of Conflans St Honorine, France, October 16, 2020. REUTERS

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Πρίγκιπας Χάρι και Μέγκαν Μαρκλ άλλαξαν εκτάκτως σχολείο στα παιδιά τους – Το «Happy birthday, my love» για τα 42α γενέθλιά του
Οι ανησυχίες για την ασφάλεια και οι δυσκολίες στις καθημερινές μετακινήσεις πίσω από την απόφαση του ζευγαριού - Το τρυφερό βίντεο της Μέγκαν Μαρκλ στον «simply the best» σύζυγό της
Χάρι και Μέγκαν Μαρκλ
Απίστευτα σκηνικά σε επίδειξη στη Νέα Υόρκη: Στέλεχος της βιομηχανίας της μόδας ακινητοποίησε με κεφαλοκλείδωμα ακτιβιστές της PETA
Το στέλεχος της μόδας τοποθετήθηκε μέσω ανάρτησης στο Instagram πως «αντέδρασα με ακατάλληλο τρόπο σε ένα περιστατικό σε επίδειξη νωρίτερα σήμερα. Δεν ήταν δική μου αρμοδιότητα να το κάνω»
Απίστευτα σκηνικά σε επίδειξη στη Νέα Υόρκη: Στέλεχος της βιομηχανίας της μόδας ακινητοποίησε με κεφαλοκλείδωμα ακτιβιστές της PETA
Ντόναλντ Τραμπ: Μπλόκο στις ρυθμίσεις για την ΑΙ – «Ο μόνος έλεγχος που χρειάζεται είναι ένας έξυπνος πρόεδρος»
Ο Αμερικανός πρόεδρος υποστηρίζει ότι βρίσκεται σε εξέλιξη μια «άρρωστη συνωμοσία» για την υπονόμευση της Τεχνητής Νοημοσύνης και δεν συμμερίζεται τις ανησυχίες πολλών
τραμπ
Το Πεντάγωνο παραδέχεται για ελλείψεις πυρομαχικών εξαιτίας του πολέμου κατά του Ιράν
Στις αρχές Σεπτεμβρίου, ο Αμερικανός πρόεδρος επέμενε ότι οι διαθέτουν «πρακτικά απεριόριστο απόθεμα πυρομαχικών», όπως δεν έπαψε να επαναλαμβάνει κατά τη διάρκεια του πολέμου
Αμερικανοί στρατιώτες