Δευτέρα, 29 Απρ.
20oC Αθήνα

Παρίσι: Αυτός είναι ο τρίτος τζιχαντιστής καμικάζι του Bataclan

Παρίσι: Αυτός είναι ο τρίτος τζιχαντιστής καμικάζι του Bataclan

Ο Foued Mohamed-Aggad, ένας 23χρονος άνδρας από το Στρασβούργο, αναγνωρίστηκε ως ο τρίτος καμικάζι του Bataclan. Ήταν ένας από τους τζιχαντιστές που εισέβαλαν το θέατρο κατά τη διάρκεια της συναυλίας των Eagles of Death Metal και σκότωσαν 90 ανθρώπους, πριν πυροδοτήσουν τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένοι και ανατιναχθούν.

Τη φωτογραφία του και τα στοιχεία του δημοσιεύει η Parisien, σύμφωνα με την οποία ο 23χρονος είναι ο τρίτος καμικάζι της επίθεσης των τζιχαντιστών στο Bataclan, το βράδυ της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι. Οι άλλοι δυο τζιχαντιστές καμικάζι του Bataclan ήταν ο Σαμί Αμιμουρ και ο Ισμαέλ Ομάρ Μοστεφάι, ο πρώτος από τους δράστες που αναγνωρίστηκε.

Ο τρίτος καμικάζι του Bataclan, σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, είναι άτομο του περιβάλλοντος του Μουράντ Φάρες, ενός από τους κύριους στρατολογητές τζιχαντιστών στη Γαλλία.

Ο Aggad, μαζί με άλλους νεαρούς, είχαν πάει στη Συρία στο τέλος του 2013 για να ενταχθούν στις τάξεις του Ισλαμικού Κράτους. Επέλεξε να επιστρέψει στη Γαλλία για να συμμετάσχει στην τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι, αντίθετα από τον 25χρονο αδερφό του Καρίμ, που βρίσκεται υπό κράτηση στη Συρία. Ταξίδεψε εκεί κάποια στιγμή ανάμεσα στον Δεκέμβριο του 2013 και τον Μάρτιο του 2014.

Ο Mohamed-Aggad προέρχεται από οικογένεια με τέσσερα παιδιά, που ζούσε σε μια μικρή πόλη, την Bas-Rhin, κοντά στο Στρασβούργο. Στο τέλος του 2013, μαζί με οκτώ φίλους του, ταξίδεψε στη Συρία για να πολεμήσει στον εμφύλιο. Δύο από την ομάδα σκοτώθηκαν στη Συρία, επτά επέστρεψαν την άνοιξη του 2014 και τέθηκαν υπό κράτηση.

Πηγή: Le Parisien – Με πληροφορίες και από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε