Δευτέρα, 29 Απρ.
23oC Αθήνα

Παρίσι – Charlie Hebdo για τζιχαντιστές: “Τους έχουμε χεσμένους, έχουμε σαμπάνια”

Παρίσι – Charlie Hebdo για τζιχαντιστές: “Τους έχουμε χεσμένους, έχουμε σαμπάνια”

Δεν ήταν δυνατόν η τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι με τους 129 νεκρούς, ένα ακόμη χτύπημα μίσους από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, να μείνει αναπάντηση από το Charlie Hebdo. Εκείνοι, άλλωστε, ξέρουν καλά τον πόνο που ζουν οι επιζώντες και οι οικογένειες των θυμάτων.

Το Charlie Hebdo, θύμα της τρομοκρατικής επίθεσης του περασμένου Ιανουαρίου από τους αδερφούς Κουασί όταν 12 σκιτσογράφοι και εργαζόμενοι εκτελέστηκαν εν ψυχρώ, κυκλοφορεί την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου με ένα (ακόμα) συγκλονιστικό πρωτοσέλιδο. Ένα πρωτοσέλιδο που στέλνει ένα σαφές μήνυμα στους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους πως η Γαλλία δεν θα σκύψει το κεφάλι από το φόβο.

Το φόντο είναι κατακόκκινο, όπως το αίμα που γέμισε το Bataclan, το Stade de France, τα καφέ και το εστιατόριο που έγιναν στόχος των τζιχαντιστών το βράδυ της περασμένης Παρασκευής. Ένας Γάλλος είναι ο “πρωταγωνιστής”. Κρατάει στο ένα του χέρι ένα μπουκάλι σαμπάνια και στο άλλο ένα ποτήρι. Χορεύει ενώ το σώμα του είναι γεμάτο τρύπες, από τα όπλα των τζιχαντιστών. Και από μέσα τους, βγαίνει η σαμπάνια.

Το μήνυμα μέσα από τον τίτλο σαφές. “Αυτοί έχουν τα όπλα. Τους έχουμε χεσμένους. Εμείς έχουμε τη σαμπάνια”.

Δείτε το συγκλονιστικό πρωτοσέλιδο

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε