Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Παρίσι: Πνίγηκε στο αίμα το θέατρο Μπατακλάν – Πάνω από 100 νεκροί

Παρίσι: Πνίγηκε στο αίμα το θέατρο Μπατακλάν – Πάνω από 100 νεκροί

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στο Παρίσι που συνταράσεται από μπαράζ τρομοκρατικών επιθέσεων! Όπως μετέδωσε το γαλλικό δίκτυο BFM η αστυνομία έκανε επιχείρηση στο θέατρο και έληξε η ομηρία και ότι 4 τρομοκράτες είναι νεκροί.

 

Περίπου 100 είναι οι νεκροί που έχουν καταμετρηθεί στον συναυλιακό χώρο του Μπατακλάν στο Παρίσι όπου ένοπλοι είχαν το βράδυ της Παρασκευή πάρει εκατοντάδες ομήρους, δήλωσαν πηγές στη γαλλική αστυνομία. Στην αίθουσα αυτή βρίσκονταν περίπου 1.500 θεατές για μια ροκ συναυλία. Τέσσερις τρομοκράτες σκοτώθηκαν σε επιχείρηση που διεξήγαγε η αστυνομία, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.
Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ μεταβαίνει στον συναυλιακό αυτό χώρο με πολλούς υπουργούς της κυβέρνησής του, ανακοίνωσε η γαλλική προεδρία.

Οι δράστες της επίθεσης στον συναυλιακό χώρο Μπατακλάν στο Παρίσι άνοιξαν πυρ εναντίον του πλήθους, φωνάζοντας «Αλλαχ Άκμπαρ», ανέφερε ένας αυτόπτης μάρτυρας του μακελειού, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό France Info.
«Μαζί με τη μητέρα μου καταφέραμε να διαφύγουμε από το Μπατακλάν (…) αποφύγαμε τα πυρά, υπήρχε κόσμος πεσμένος κάτω παντού», αφηγήθηκε ο νεαρός, που σύμφωνα με το ραδιοφωνικό δίκτυο ονομάζεται Λουί.
«Ήρθαν οι τύποι, άρχισαν να ρίχνουν στο επίπεδο της εισόδου», συνέχισε. «Πυροβολούσαν μέσα στο πλήθος κραυγάζοντας “Αλλάχ Άκμπαρ” με τουφέκια».
«Τους άκουσα να ξαναγεμίζουν, η μουσική είχε σταματήσει, όλος ο κόσμος είχε πέσει κάτω, συνέχισαν να πυροβολούν στον κόσμο… ήταν κόλαση», πρόσθεσε, προσπαθώντας να συγκρατήσει τους λυγμούς του.

Άλλος αυτόπτης μάρτυρας στο θέατρο Μπατακλάν μίλησε για 10 τρομακτικά λεπτά αφού ένοπλοι με καλάσνικοφ άρχισαν να γαζώνουν τους θεατές! Δημοσιογράφος που ήταν στο θέατρο έκανε λόγο για μακελειό. Περιέγραψε τρείς ενόπλους οπλισμένους με καλάσνικοφ και το πρόσωπό τους καλυμμένο εισέβαλαν και άρχισαν να γαζώνουν τους θεατές!

Οι μαρτυρίες όσων κατάφεραν να ξεφύγουν είναι συγκλονιστικές! Σύμφωνα με όσα λένε σοκαρισμένοι παντού υπήρχαν τραυματισμένοι και νεκροί και το θέατρο είχε πνιγεί στο αίμα.

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ reuters

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε