Σάββατο, 4 Μαΐ
17oC Αθήνα

Παρίσι: Ένα λουλούδι στο Bataclan από Ομπάμα και Ολάντ (ΦΩΤΟ, VIDEO)

Παρίσι: Ένα λουλούδι στο Bataclan από Ομπάμα και Ολάντ (ΦΩΤΟ, VIDEO)

Μετά τον Ντέιβιντ Κάμερον και την Άνγκελα Μέρκελ, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα προστέθηκε στη λίστα των ηγετών που επισκέφτηκαν τους τόπους της τρομοκρατικής επίθεσης στο Παρίσι για να αποτίσουν φόρο τιμής στα θύματα. Ο Αμερικανός πρόεδρος μαζί με τον Γάλλο ομόλογό του και τη δήμαρχο του Παρισιού Αν Ινταλγκό βρέθηκε τα ξημερώματα στο Bataclan.

Ξημερώματα Δευτέρας (30.11.2015) έφτασε στο Παρίσι ο Μπαράκ Ομπάμα και δεν έχασε καθόλου χρόνο. Πριν καν ξημερώσει, μαζί με τους Ολάντ και Ινταλγκό επισκέφτηκε το θέατρο Bataclan, ένα από τα σημεία που σημειώθηκε η συντονισμένη τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι, το βράδυ της 13ης Νοεμβρίου και άφησε ένα λουλούδι στη μνήμη όσων έχασαν τη ζωή τους από το φονικό αμόκ των τζιχαντιστών.

Η επίσκεψη Ομπάμα στο Bataclan ανακοινώθηκε την τελευταία στιγμή, για λόγους ασφαλείας και μάλιστα λίγες ώρες μετά τα σοβαρά επεισόδια που σημειώθηκαν στο Παρίσι ανάμεσα στην αστυνομία και διαδηλωτές.
Την Κυριακή, ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τριντό επίσης επισκέφθηκε το Μπατακλάν μαζί με τον Γάλλο ομόλογό του Μανουέλ Βαλς, όπως έκανε και ο πρωθυπουργός του γαλλόφωνου Κεμπέκ, Φιλίπ Κουιγιάρ.

Ο Μπαράκ Ομπάμα βρίσκεται στο Παρίσι για να συμμετάσχει στην παγκόσμια Διάσκεψη του ΟΗΕ για το Κλίμα. Το Air Force One προσγειώθηκε στη γαλλική πρωτεύουσα λίγο μετά τα μεσάνυχτα. Φυσικά, τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια.

Με ελικόπτερα να υπερίπτανται και την αστυνομία να έχει κλείσει τους δρόμους γύρω από τα σημεία των επιθέσεων στο κέντρο του Παρισιού, η ατμόσφαιρα στη γαλλική πρωτεύουσα είναι ιδιαίτερα τεταμένη. Και αυτό ενώ αναμένονται στην Πόλη του Φωτός 150 ηγέτες κρατών από όλο τον κόσμο.

Οι συνομιλίες στο Παρίσι, στο πλαίσιο της Διεθνούς Διάσκεψης για το Κλίμα, γνωστή και ως COP21, που στοχεύουν στη πρώτη παγκόσμια συμφωνία για το κλίμα και την μείωση των εκπομπών αερίων του φαινομένου του θερμοκηπίου.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφίες: Reuters

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε