Παρίσι: «Καμπάνα» 90.000 ευρώ στην δήμαρχο Αν Ινταλγκό για διορισμό «υπερβολικά πολλών» γυναικών

Παρίσι γένους… θηλυκού! Η Αν Ινταλγκό, δήμαρχος της γαλλικής πρωτεύουσας, τοποθέτησε 11 γυναίκες σε αντίστοιχο αριθμό ανώτερων διοικητικών θέσεων. Για την απόφασή της αυτή, έφτασε στο γραφείο της πρόστιμο ύψους 90.000 ευρώ.

Μάλιστα το γεγονός ότι το Παρίσι «διοικείται» από γυναίκες προκαλεί ποικίλα σχόλια. Κάποιοι ειρωνεύονται την κίνηση της Αν Ινταλγό, χαρακτηρίζοντάς την ως «υπέρμετρα φεμινιστική». Πάντως, επειδή διόρισε υπερβολικά πολλές γυναίκες σε ανώτερες διοικητικές θέσεις, επιβλήθηκε στον δήμο του Παρισιού πρόστιμο 90.000 ευρώ, αναφέρει το AFP.

Η δήμαρχος της γαλλικής πρωτεύουσας, τοποθέτησε 11 γυναίκες στα αντίστοιχα πόστα, αφήνοντας μόνο 5 για άνδρες υποψηφίους. Την πρωτοβουλία αυτή, πήρε η Αν Ινταλγκό, αντλώντας έμπνευση από ένα νόμο του 2012 που είχε ως στόχο τη διόρθωση της διαχρονικά υπάρχουσας δυσαναλογίας υπέρ των αντρών όταν πρόκειται για διευθυντικές θέσεις και υψηλότερους μισθούς.

Ωστόσο, σύμφωνα με νόμο που ίσχυε ως το 2018 η δήμαρχος το παράκανε, διότι μέχρι τότε όριζε πως η αναλογία των φύλων των διορισθέντων σε δημόσιες υπηρεσίες πρέπει να είναι έως 60 – 40% (να μην ξεπερνά δηλαδή το 60%), είτε πρόκειται για άνδρες είτε για γυναίκες.

Παρόλο που ο συγκεκριμένος νόμος είχε τροποποιηθεί το 2019 ώστε να διασφαλιστεί το γεγονός ότι δε θα επιβληθούν πρόστιμα για παραβάσεις αν τηρούνταν συνολικά η συγκεκριμένη αναλογία, η Ινταλγκό προέβη στις προσλήψεις το 2018. Συνεπώς, τότε ακόμη δεν ίσχυε η τροποποίηση του νόμου υπέρ της.

 

Η «υπέρμετρα φεμινίστρια», όπως την αποκάλεσαν πολλοί, Ινταλγκό, σχολίασε: «Σήμερα είμαι χαρούμενη που μας επιβλήθηκε πρόστιμο. Είναι χαρά που μοιράζομαι με πολλούς άλλους το ότι την προηγούμενη εβδομάδα ενημερώθηκα πως η πόλη του Παρισιού έπρεπε να πληρώσει πρόστιμο 90.000 ευρώ».

Παράλληλα, παραδέχθηκε το αστείο της υπόθεσης, αλλά όπως εξήγησε, θεωρεί ότι ήταν μία ευκαιρία να αντιμετωπίσει ευθέως τα συστημικά προβλήματα από τα οποία υποφέρουν οι δημόσιες υπηρεσίες γενικότερα. «Πρέπει να προωθήσουμε τις γυναίκες με αποφασιστικότητα και σθένος, γιατί το κενό, παντού στη Γαλλία, παραμένει πολύ μεγάλο. Οπότε ναι, για να προωθήσουμε και μια μέρα να φτάσουμε στην ισότητα των φύλων, πρέπει να ανεβάσουμε ρυθμούς και να διασφαλίσουμε το γεγονός ότι θα διορίζονται περισσότερες γυναίκες από ό,τι άντρες», κατέληξε.

Για την ιστορία, η Αν Ινταλγκό είναι η πρώτη γυναίκα δήμαρχος που εκλέχθηκε ποτέ στο Παρίσι και αυτή τη στιγμή στο δημοτικό συμβούλιο της γαλλικής πρωτεύουσας, οι γυναίκες καταλαμβάνουν το 47% των ανώτερων διοικητικών θέσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Μπορέλ: Το Κυπριακό ανάμεσα στις προϋποθέσεις για να έχει η Τουρκία θετική ατζέντα

Μπορέλ: Το Κυπριακό ανάμεσα στις προϋποθέσεις για να έχει η Τουρκία θετική ατζέντα

Τον ύπατο εκπρόσωπο της ΕΕ αρμόδιο για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας, Ζοζέπ Μπορέλ, ο οποίος πραγματοποιεί μονοήμερη επίσκεψη στην Κύπρο δέχθηκε στο Προεδρικό ... Διαβάστε περισσότερα
Πρίγκιπας Φίλιππος: Μακριά ακόμα το εξιτήριο – Επέστρεψε στο πρώτο νοσοκομείο

Πρίγκιπας Φίλιππος: Μακριά ακόμα το εξιτήριο – Επέστρεψε στο πρώτο νοσοκομείο

Πίσω στο νοσοκομείο King Edward VII επέστρεψε ο Πρίγκιπας Φίλιππος μετά την χειρουργική επέμβαση στην καρδιά στην οποία υποβλήθηκε σε άλλο νοσοκομείο. Η μεταφορά του ... Διαβάστε περισσότερα
Κορονοϊός: Παγκόσμιος συναγερμός για το μεταλλαγμένο και μολυσματικό στέλεχος που «πνίγει» την Βραζιλία

Κορονοϊός: Παγκόσμιος συναγερμός για το μεταλλαγμένο και μολυσματικό στέλεχος που «πνίγει» την Βραζιλία

Το στέλεχος αυτό είναι άκρως μολυσματικό και σύμφωνα με τους ειδικούς μπορεί να μολύνει άτομα που έχουν αναρρώσει από άλλα στελέχη κορονοϊού. Δραματική προειδοποίηση από το αμερικανικό CDC.
Μπον: Η Ε.Ε να είναι ενωμένη απέναντι στο ρωσικό και το κινέζικο εμβόλιο

Μπον: Η Ε.Ε να είναι ενωμένη απέναντι στο ρωσικό και το κινέζικο εμβόλιο

«Η αλληλεγγύη της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα επηρεαστεί εάν χώρες του ευρωπαϊκού μπλοκ επιλέξουν κινεζικά ή ρωσικά εμβόλια κατά του κορονοϊού που δεν έχουν ακόμα εγκριθεί», ... Διαβάστε περισσότερα
Επίθεση Τραμπ στον Ρεπουμπλικανό σύμβουλο στρατηγικής – «Είναι ένας πομπώδης ηλίθιος»

Επίθεση Τραμπ στον Ρεπουμπλικανό σύμβουλο στρατηγικής – «Είναι ένας πομπώδης ηλίθιος»

O Ντόναλντ Τραμπ φαίνεται πως κλιμακώνει την πολεμική σύγκρουση του με τον κομματικό μηχανισμό των Ρεπουμπλικάνων, καθώς επιτέθηκε φραστικά στον Καρλ Ρόουβ, σύμβουλο σε θέματα ... Διαβάστε περισσότερα